Hjem Nyheter Hellas nær kollaps – kutter pensjoner og hever skattene

Hellas nær kollaps – kutter pensjoner og hever skattene

HELLAS Tusenvis av demonstranter tok søndag til gatene for å protestere mot dårlige pensjonsvilkår og økte skatter.

demonstrasjon_hellas

Ifølge gresk politi var det omkring 15 000 personer som hadde samlet seg i Athen og Thessaloniki i Hellas for å demonstrere mot tiltakene som Det internasjonale pengefondet (IMF) og EU vil gjennomføre i landet. Det handler først og fremst om å heve skattene, og skjære ned på pensjonene.

PAME, en kommunistisk fagforening, var representert blant demonstrantene med blant annet flagg av Che Guevara og bannere med slagord som «Sosial velferd, allmenn og tilgjengelig for alle. Plutokratiet skal betale!».

– Folk er opprørte og skuffet over venstreregjeringen som nå har makten. Våre demonstrasjoner har ikke hatt den slagkraften som vi forventet, uttalte Maria K.

Hun forteller at hennes arbeidsgiver skylder henne omkring 278 000 kroner etter at hun har gått lang tid uten å få utbetalt lønn.

Søndag var også den tredje dagen med streik i Hellas. En streik som nesten har paralysert den allmenne transporten i landet. Den offentlige sektorens tjenester har også vært sviktende i løpet av streiken, og tv og radiokanaler har stoppet sine sendinger. Det er også fjerde gangen streik bryter ut etter Alexis Tsipras parti Syriza vant valget i januar ifjor.

Kilde:
Thousands Take To Streets In Greece Ahead Of Reform Vote