Hjem Nyheter Hellas’ tredje største parti utestenges fra Twitter

Hellas’ tredje største parti utestenges fra Twitter

SENSUR Twitter har utestengt det nasjonalistiske Gyllent daggry, Hellas’ tredje største parti. Partiet raser nå mot Twitter som de anklager for å gå i ledtog med den nye verdensorden.

Gyllent daggry under en demonstrasjon utenfor det greske parlamentet.
Gyllent daggry under en demonstrasjon utenfor det greske parlamentet.

Twitter annonserte i desember at de har oppdatert sine bruksvilkår og vil gjøre mer for å sensurere kontoer som sprer «hat». Nå har Hellas’ tredje største parti, det nasjonalistiske Gyllent daggry, blitt fratatt sin Twitter-konto.

Gyllent daggry raser mot Twitters nedstengning og sier i en uttalelse at Twitters beslutning er orkestrert av nyhetsmediene og «den korrupte politiske makten som styres av den nye verdensorden», rapporterer Euronews.

Twitter har ikke kommentert hvorfor Gyllent daggry har blitt fratatt sin konto.

Gyllent daggry er et etnonasjonalistisk og anti-globalistisk parti som har oppnådd store valgsuksesser de siste årene. I EU-valget i 2014 fikk partiet 9,4 prosent og i det siste parlamentsvalget, i september 2015, fikk de 7,0 prosent av stemmene og ble det tredje største partiet i landet.

Den greske staten har forsøkt å forby partiet etter anklager om at partiet sanksjonerer vold. Partiet har til tross for statens angrep beholdt sin velgerstøtte i de siste valgene.

Kilder:
Gyllene gryning stängs av från Twitter
Twitter blocks account of Greece’s far-right Golden Dawn party