Hjem Nyheter Norge Heltemodig skiløper reddet livet til utmattet 64-åring på Hardangervidda

Heltemodig skiløper reddet livet til utmattet 64-åring på Hardangervidda

HARDANGERVIDDA: På en skitur på Hardangervidda ble Ronny Evensen (31) overrasket av uvær. På ferden støtte han på en 64 år gammel mann med lite klær og dårlig med utstyr.

storm-på-hardangerviddaDet var onsdag denne uken at Ronny Evensen støtte på mannen. Kledd og utstyrt for en tur i godt vær hadde den eldre mannen blitt overrasket av det dårlige været. Sliten og utmattet hadde mannen gitt opp alt håp og lagt seg ned i snøen.

Evensen innså fort at han måtte handle raskt og gav mannen noen av klærne sine. Han begynte med å slå opp sitt eget telt og på grunn av den kraftige vinden måtte han legge 64-åringen over teltet så det ikke skulle blåse bort. Til slutt fikk han den slitne 64-åringen inn i teltet og fikk på han en sovepose som Evensen hadde med seg i pulken.

Da mannen så var sikret kunne Evensen begynne ferden for å få varslet etter hjelp. Pulken han hadde med utstyr måtte han la stå igjen, for å feste teltet skikkelig.

Etter mange timers ferd i kraftig vind, kaldt vær og med dårlig sikt, så kom endelig Evensen frem til Krækkje turisthytte. Sliten og utmattet fikk han varslet politiet.

Klokken 23.00 kom beskjeden fra Røde kors – de hadde funnet 64-åringen og han var i live.

Kilder:
Ronny berget liv på Hardangervidda
Utslitt skiløper måtte ha hjelp på Hardangervidden
Reddet livet til 64-åring under ekstremvær på vidda