Hjem Nyheter Norden Hemmelighetsstempler innvandrerkriminalitet

Hemmelighetsstempler innvandrerkriminalitet

MASSEINNVANDRING I kjølvannet av den enorme masseinnvandringen inn til Sverige ifjor, har også kriminaliteten skutt i været. Hvor mange lovbrudd såkalte flyktninger er involvert i har dog politiet hemmelighetsstemplet.

Polis

Det var da avisen Värmlands Folkblad forsøkte å få tilgang til statistikk over hvor mange lovbrudd som hadde blitt begått på asylmottak, at de fikk beskjed fra politiet om at informasjonen var hemmelighetsstemplet.

Opplysningene har ifølge politiet vært hemmelighetsstemplet siden høsten 2015. Dette da politimyndigheten nå holder på å analysere denne typen kriminalitet.

– Det skjer flere lovbrudd, der er nye lovbrudd og nye gjerningsmenn. Det er helt enkelt mange flere mennesker, forteller Thomas Wallberg ved politiet.

Unikt i svensk historie

Tiltaket om å hemmelighetsstemple en viss type kriminalitet, for så å kunne analysere den, kalles «Alma». Slike tiltak pleier vanligvis å være kortvarige, men har i dette tilfellet vart veldig lenge og situasjonen beskrives som unik.

– Det er unikt og har aldri skjedd før. Men vi har heller aldri sett så store flyktningstrømmer inn til Sverige som nå, forteller Wallberg.

Ifølge Wallberg så kommer hemmelighetsstemplingen å opphøre i februar. Han tror også at politiet må omfordele ressursene sine for å kunne løse situasjonen med den stadig økende kriminaliteten.

Kilde:
Brott som berör flyktningar hemligstämplas