Hjem Nyheter Henry Kissinger er død

Henry Kissinger er død

USA En av jødedommens mest kontroversielle skikkelser er død. Krigsforbryteren Henry Kissinger ble 100 år gammel.

Juden Henry Kissinger.
Foto: Gerald R. Ford School of Public Policy University of Michigan (CC BY-ND 2.0)

Jøden Henry Kissinger ble født i mai 1923 i Fürth, Tyskland, men som mange andre jøder forlot han Tyskland for USA da verdensjødedommen erklærte krig mot landet i 1933.

Imidlertid vendte han tilbake til Tyskland etter krigen for å delta i «denazifiseringen» av tyskerne. Etter dette kom han til å bli en «rådgiver» for en rekke politikere og klatret raskt i gradene under den kalde krigen. Under Vietnamkrigen saboterte Kissinger fredssamtalene som fant sted i 1968 og ble belønnet med å bli både utenriksminister og nasjonal sikkerhetsrådgiver av Richard Nixon. I 1973 fikk han også Nobels fredspris for sitt engasjement i Vietnamkrigen.

Siden 1970-tallet har Kissinger jobbet som konsulent for en rekke høytstående politikere. Blant annet hjalp han George W. Bush med invasjonen av Irak og en rekke statskupp og fargerevolusjoner rundt om i verden. Kissinger har vært et fast innslag når den mektige Bilderberg-gruppen møtes hvert år og ble medlem av Council on Foreign Relations så tidlig som i 1956.

De siste årene har imidlertid Henry Kissinger advart den amerikanske regjeringen om at den har tatt militant globalisme for langt. Til tross for at Kissinger selv, mer enn noen andre, har kommet til å personifisere såkalt nykonservatisme, har han uttrykt at Joe Bidens administrasjon ikke opptrer rasjonelt og «kjølig», men i stedet fullstendig emosjonelt og uten retning. Dette kan ifølge Kissinger få alvorlige konsekvenser.

– Vi er på randen av krig med Russland og Kina over ting som vi delvis har skapt, uten noe begrep om hvordan dette skal ende eller hva det skal føre til, sa Kissinger i fjor.

Ifølge CNN kom nyheten om at Kissinger hadde gått bort fra Kissingers konsulentfirma. Den 100 år gamle jøden skal ha dødd i sitt hjem i Connecticut.