Hjem Nasjonal kamp Hevder Motstandsbevegelsen har skapt hysteri og redsel

Hevder Motstandsbevegelsen har skapt hysteri og redsel

29/07 Grupperingen Skeiv Ungdom Østfold hevder Motstandsbevegelsens kommende demonstrasjon i Fredrikstad har gjort homofile hysteriske og redde.

Det er lederen for Skeiv Ungdom Østfold, Kristoffer Lorang Mathisen, som uttaler seg til Dagsavisen. Mathisen hevder at Motstandsbevegelsens kommende demonstrasjon har skapt redsel i hverdagen til de homofile. Dette blant annet på grunn av parolen «Knus homolobbyen».

– Hvis de har noen baktanker om vold og trakassering, ønsker vi selvsagt ikke at de skal få lov. Denne demonstrasjonen skaper mye hysteri og redsel i hverdagen, blant annet på grunn av det svært fiendtlige slagordet. De har jo selv sagt at de ikke er pasifister, så vi frykter helt klart at en eventuell motdemonstrasjon kan føre til at nazistene tyr til vold.

En av Norges fremste ytringsfrihetseksperter, Anine Kierulf, uttaler at det er ingenting ved Motstandsbevegelsens parole som er ulovlig, men legger til at «ytringer som går over streken» kan straffeforfølges i etterkant.

Ordføreren i Råde, René Rafshol, har uttalt at han kommer til å stille i en eventuell motdemonstrasjon og oppfordrer samtlige av fylkets ordførere til å gjøre det samme. Den såkalte fredsdemonstranten Jan Kåre Fjeld har også varslet at han vil gjennomføre en motdemonstrasjon.

Både Fredrikstad 24, Dagsavisen og NRK – som har skrevet om saken – omtaler Motstandsbevegelsens varslede demonstrasjon med ord som «homohat» og «homofiendtlig», og hevder det er en demonstrasjon «mot homofile». Dette til tross for at organisasjonen gjentatte ganger har uttalt at demonstrasjonen utelukkende handler om en kamp mot den organiserte homolobbyen, og har publisert flere artikler som detaljert forklarer hvorfor homolobbyen skal bekjempes.

Kilde:
Homofile frykter opptøyer