Hjem Nyheter Norge Hevder nasjonalsosialistisk organisering skyldes “utenforskap”

Hevder nasjonalsosialistisk organisering skyldes “utenforskap”

INNENRIKS Steinar J. Olsen, direktør i Stormberg, hevder at nasjonalsosialisme skyldes «utenforskap», og sammenlikner Motstandsbevegelsens aktivister med narkomane og psykisk syke.

Det er Steinar J. Olsen, grunnlegger av turtøyprodusenten Stormberg, som overfor Dagbladet hevder at såkalt utenforskap er hovedårsaken til at unge menn blir medlem i nasjonalsosialistiske organisasjoner. Stormberg-gründeren har en rekke konkurser bak seg og er kjent for flere billige politisk korrekte PR-stunt for å reklamere for selskapet sitt og for å selv fremstå som en godhetsapostel. Han har tidligere blant annet vedtatt å ansette minst en såkalt flyktning i hver eneste Stormberg-butikk, og donert kjedens dagsomsetning til Røde Kors for å hjelpe «flyktninger».

Olsen mener Motstandsbevegelsens aktivister og øvrige støttespillere er tapere som sliter med å komme inn på arbeidsmarkedet. Olsen var derfor raskt ute med å tilby alle som demonstrerte i Kristiansand den 29. juli deltidsjobb hos ham – sammen med flyktninger, narkomane, mennesker med psykiske helseplager, folk som ikke har fullført skolegang og straffedømte.

Stormberg motarbeider ikke bare nasjonalsosialisme, de arbeider også for mer masseinnvandring.

Olsen forteller til Dagbladet at han er misfornøyd med at Motstandsbevegelsens gjennomførte en demonstrasjon i Kristiansand, og særskilt med tanke på sikkerheten. Noe ironisk med tanke på at Motstandsbevegelsens aktivitet gikk fredelig for seg, bortsett fra to mindre hendelser hvor det var Olsens meningsfeller som var de aggressive og voldelige partene.

Gjennom sitt initiativ håper han dog å kunne stanse fremveksten av nasjonalsosialistiske miljøer i Norge. På Stormbergs Facebook-sider slås det nemlig fast at marginaliserte mobbeofre med manglende tilhørighet søker seg til dårlige, nasjonalsosialistiske miljøer for å få et nettverk. Så fort disse sinte problemungdommene lærer «sosial mestring», og utvikler kameratskap med «skikkelige folk», vil de snus til å bli «positive og produktive samfunnsborgere».

Responsen har ikke latt vente på seg, og en rekke kunder melder at det ikke lenger er aktuelt å handle hos Stormberg. Olsen har allerede seks konkurser bak seg, og skal man tro kommentarstormen på Facebook, får man håpe det også spøker for hans syvende prosjekt.

Stormberg hevder å ha fått inn flere søknader som respons på sitt usedvanlig generøse tilbud, men ingen har så langt vedkjent seg å være innsenderen.

Kilde:
Stormberg-sjefen vil ansette demonstrerende nazister: – Alle fortjener en sjanse