Hjem Nyheter Norden Hever beredskapsnivået i Sverige – frykter terrorangrep fra IS

Hever beredskapsnivået i Sverige – frykter terrorangrep fra IS

0

 TERROR  Det svenske sikkerhetspolitiet (Säpo) har hevet trusselnivået hva gjelder terrorisme rettet mot Sverige fra nivå tre til fire. En irakisk mann skal ifølge Säpo ha tatt seg til landet for å gjennomføre terrorattentat.

Terror-beredskap

Det svenske sikkerhetspolitiet (Säpo) hevet onsdag terrortrusselnivået fra nivå tre til fire, der nivå fem er det høyeste. Det skal være første gang på fem år at dette har blitt gjort, noe som innebærer at det finnes en stor sjanse for et terrorangrep.

Säpo hevder de har fått inn konkrete etterretningsopplysninger om at forberedelser til et terrorangrep i Sverige har funnet sted. En irakisk mann, skolert i Syria, skal ha tatt seg inn til Sverige på onsdag med mål om å gjennomføre et terrorangrep.

Säpo, som nå søker etter mannen, skriver i en pressemelding:

En av grunnen til hevingen er at sikkerhetspolitiet har mottatt konkret informasjon og gjort bedømmingen at vi må agere innenfor rammen for vårt kontraterrorarbeide.

Ifølge Säpo er det spesielt Den islamske staten (IS) som kan komme til å utføre terrorangrep i Sverige. De anser videre at den siste tidens handlinger, og da særskilt hendelsen i Paris, kan tolkes som at man har en økt motivasjon og mulighet til å gjennomføre «relativt komplekse angrep i Europa».

Sikkerhetspolitiet forteller videre at den svenske befolkningen skal være på vakt, men ikke urolig. Videre opplyser de om at det vil være flere politi tilstede på offentlige og strategiske plasser.

– Vi har en strategi for dette og vi overvåker de plasser og objekt som vi anser er viktige, sier Hesam Akbari på ved politiet i Stockholm.

Kilde:
Beslut om höjning av hotnivån

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg