Hjem Historie Dagens historiske Hildesheim jevnes med jorden

Hildesheim jevnes med jorden

3

HISTORIE Den 22. mars 1945 bombes den svært gamle byen Hildesheim av britene. Byens middelaldersentrum ble fullstendig ødelagt.

Hildesheim på 1930-tallet.
Hildesheim på 1930-tallet.

Byen Hildesheim er en av de eldste byene i Nord-Tyskland. Byen ble grunnlagt på 800-tallet, men folk har bodd på plassen mye lengre enn det. Byen var kjent for sitt meget vakre middelaldersentrum – det fantes flere bygninger som var tusen år gamle. I 1945 hadde byen et innbyggerantall på omtrent 68 000 mennesker.

Rådhuset i Hildesheim.
Rådhuset i Hildesheim.

Hildesheim hadde ingen militærinstallasjoner, men det var som på mange andre steder i Tyskland en del industri. Byen hadde blitt bombet flere ganger i løpet av krigen. Våren 1945 bombet de allierte Hildesheim ytterligere tre ganger før den skjebnesvangre dagen i slutten av mars.

Under de forrige terrorbombingene hadde byen fått relativt lite skader, og noen hundre mennesker hadde blitt drept.

Den 22. mars 1945 tok 250 tunge britiske bombefly av fra sine baser for «Operation FINNOCK». Operasjonen hadde som mål å terrorisere sivilbefolkningen. Flyene var lastet med over 1 000 tonn spreng- og brannbomber.

Ved halv 14.30-tiden slapp de ledende Pathfinder-flyene sine markeringer over Hildesheim. De følgende britiske bombeflyene fløy for dagtid veldig lavt inn over sitt mål. Noen minutter etter Pathfinder-flyene begynte de å slippe sin dødelige last.

640px-hildesheim1

Majoriteten av bombene traff byens sentrum. De over 600 tonn brannbombene skapte store branner i boligområdene. Hele byen ble svøpt i en dødelig sky av røyk.

640px-hildesheim2

Angrepet pågikk i en halvtimes tid. Bak seg la Churchills drapsbande en brennende by i ruiner. Noen av bombekratrene var 5 meter dype og 20 meter brede. Stort sett hele middelaldersentrumet ble fullstendig ødelagt.

640px-hildesheim3

Kun et mirakel gjorde at «bare» 1 500 personer bukker under for de britiske morderne. De fleste av byens innbyggere klarte seg, ihvertfall fysisk. Majoriteten av byens bebyggelse ble ødelagt i angrepet, og etter krigens slutt var halvparten av byens innbyggere fortsatt hjemløse.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Tommy Nyberg
Tommy Nyberg
4 år siden

I slutet på ett redan vunnit krig sker detta i stad efter stad i Tyskland.
Målet var att döda så många tyskar som möjligt och terrorisera och traumatisera den civila befolkningen till total underkastelse.
Churchill står staty i Oslo….

Arno
Arno
4 år siden

Jödene er totalt hensynsløse. De* fulgte oppskriften i sin «hellige bok» – Torah, også kalt «Det Gamle Testamente». Myten deres sier de slaktet ned alt, til og med husdyrene til innbyggerne, da de angrep, erobret og tok Kaanaens land…
*NB! De var de religiose forfedrene til dagens jöder, ikke de biologiske/etniske forfedrene, da dagens jöder nedstammer fra khazarene som var et ikke-semittisk folk som koverterte til satanismen i det åttende århundret.

Rogaland
Rogaland
Svar til  Arno
4 år siden

Du kommer deg Arno 🙂