Hjem Nasjonal kamp Motstandsbevegelsen Hill seier! Saken mot tre motstandsmenn skal ikke ankes til Høyesterett

Hill seier! Saken mot tre motstandsmenn skal ikke ankes til Høyesterett

YTRINGSFRIHET Det er en gledens dag for ytringsfriheten i Norge. Statsadvokaten har bestemt at frifinnelsen for heising av svastikaflagg ikke skal ankes til Høyesterett.

Statsadvokaten i Agder har nå bestemt at frifinnelsen mot de tre motstandsmennene Tommy Olsen (41), Ronny Bårdsen (34) og Jan Christopher Pedersen (37) ikke skal ankes til Høyesterett.

Den 9. april 2018 utførte de et politisk stunt i Kristiansand hvor de heiste et svastikaflagg ved Arkivet, samt hengte opp tre bannere med svastika og påskriften «Vi er tilbake!». Dette var en symbolsk handling for å vise at kampen mot globalismen ikke er død, men i beste velgående.

Dagen 9.april har også en historisk verdi ettersom det var dagen da tyskerne kom Norge til unnsetning, for da å hindre de allierte globalistenes planer om å okkupere og bruke Norge i krigen mot nasjonalismen.

Les: Hvorfor kom 9. april 1940? – Forord

Les: Invasjonen av Norge

Frifinnelsen er en viktig seier for ytringsfriheten i Norge, men ikke like godt mottatt av motstandere av ytringsfriheten, som nå vurderer å ta saken videre til stortinget.

– Det er mange som opplever dette som en hatefull ytring som rammer spesifikke grupper i samfunnet. Derfor må man se på om lovverket må justeres slik at denne typen handlinger ikke lenger blir tillatt, sier Audun Myhre, direktør ved Arkivet.

– Dette kommer vi til å se om vi skal forfølge, sier Kristiansands ordfører og AP-politiker Jan Oddvar Skisland.

Frihetskamp har vært i kontakt med en av de frikjente i saken, Tommy Olsen, sjef over den norske gren av Den nordiske motstandsbevegelsen, for en aldri så liten kommentar til gladnyheten:

– Dette er en stor seier for ytringsfriheten i Norge, og ikke minst nasjonalsosialismen. Men det finnes altså de krefter i samfunnet som ønsker at meningskorridoren stadig bør innsnevres og at det norske folk bør straffeforfølges for sine meninger og ytringer, eller kanskje rettere; hva disse mennesker selv tror og tolker om dem. Det er derfor svært viktig for det norske folk å faktisk ta bladet fra munnen og forsvare ytringsfriheten, slik at meningskorridoren ikke ender opp med å bli for smal, ja, selv for den vanlige Ola Nordmann.

Les også:
Motstandsmenn frikjent for politisk ytring
Tidligere statsadvokat mener frikjennelsen mot tre motstandsmenn må ankes til høyesterett
Motstandsmenn dømt for «hatefulle ytringer»