Hjem Nyheter Hillary Clinton er fortsatt under etterforskning

Hillary Clinton er fortsatt under etterforskning

USA Hillary Clinton etterforskes ikke lenger av FBI angående e-post-saken, men er fortsatt i søkelyset på grunn av mistenkte bestikkelser.

HillaryClinton

FBI direktør James Comey har annonsert at de har valgt å avslutte etterforskningen av Hillary Clinton for bruken av en privat e-postserver under hennes tid som utenriksminister. Clinton kan likevel ikke puste helt ut ettersom hun fortsatt er under etterforskning for bestikkelser i forbindelse med stiftelsen hennes The Clinton Foundation.

Det var for ca. to uker siden at FBI kunngjorde at de ville gjenoppta etterforskningen mot den demokratiske presidentkandidaten Hillary Clinton, etter det i mars 2015 ble avslørt at Clinton hadde sendt e-post fra en uautorisert e-postserver i løpet av den tiden hun var USAs utenriksminister.

Det skal ha dreid seg om tusenvis av e-poster, hvorav flere skal ha vært klassifisert som hemmeligstemplet, som Clinton skal ha sendt fra den uautoriserte e-postserveren.

På søndag, to dager før det store presidentvalget, sa FBI direktør James Comey at de nok en gang har valgt å droppe etterforskningen av Clinton. Comey mener at etterforskningen har ført til at FBI ikke lenger anser at det er grunn til å straffeforfølge Hillary.

For Clinton er dette svært gode nyheter, da presidentvalget finner sted i morgen og e-post skandalen har hengt over Hillarys kampanje som en mørk sky.

Donald Trump

Clintons rival, den republikanske presidentkandidat Donald Trump, er kritisk til FBI beslutning.

– Man kan ikke gå gjennom 650 000 e-poster på 8 dager, sier Trump, og fortsetter:

– Nå er det opp til det amerikanske folket å stemme for rettferdighet ved valgurnen den 8. november.

Det finnes likevel ingen grunn for Hillary Clinton å puste helt ut ennå ettersom hun foresatt er under en annen pågående etterforskning. I dette tilfellet er det snakk anklager om bestikkelse mot henne, Bill Clinton, og deres stiftelse The Clinton Foundation.

Mistankene handler blant annet om at utenlandske regjeringer og multinasjonale selskaper skal ha kjøpt politisk innflytelse og gjort Clinton-paret ekstremt rike. Korrupsjonspåstandene rundt The Clinton Foundation dreier seg om at aktører som ønsket å påvirke politiske beslutninger i USA skal ha ansatt Bill eller Hillary som foredragsholder. En enkelt tale skal ha kostet hundretusener av amerikanske dollar, og i forbindelse med at Clinton-paret tok imot betalingen skal de samtidig ha hjulpet til med å drive gjennom politikk som var til fordel for de som leide dem som foredragsholdere.

Kilder:
Clinton utreds fortfarande för brott
FBI sends letter to congress