Hjem Nyheter Hillary Clinton skylder Trumps valgseier på «millioner av hvite mennesker»

Hillary Clinton skylder Trumps valgseier på «millioner av hvite mennesker»

USA I et intervju med den amerikanske TV-kanalen CBS skal den tidligere demokratiske presidentkandidaten ha lagt skylden på hvite amerikaner for utfallet av det amerikanske presidentvalget.

Den tidligere demokratiske presidentkandidaten Hillary Clinton, som for tiden holder på å promotere sin bok om fjorårets valgnederlag, skal i et intervju med TV-kanalen CBS gått til angrep på hvite amerikanere og gitt dem skylden for at Donald Trump ble president. I intervjuet sier Clinton at årsaken til at Trump vant valget var fordi han blant annet appellerte til hvite amerikanere, og ikke minst fordi ham gav dem håp.

– Han var ganske vellykket i å referere til en nostalgi som ville gi håp, trøst og rettferdighet for millioner av mennesker som var opprørt over fremskrittene til andre grupper av mennesker.

På spørsmål fra programleder Jane Pauley om hun refererer til de millioner av hvite amerikanere som stemte på Trump, svarer Clinton:

– Ja, millioner av hvite mennesker.

Clintons bok som går under tittelen «Hva skjedde?» sliter ikke bare med svært dårlige salgstall, men har også fått massiv kritikk fra egne støttespillere ettersom Clinton tar oppsiktsvekkende lite selvkritikk over sin egen prestasjon og heller velger å skylde på alt fra egne partikolleger til majoriteten av det amerikanske folket for valgresultatet.

Kilde:
Clinton criticizes Trump for using race to win election