Hjem Nyheter Norge Hiphop-arrangementer mer utsatt for bråk

Hiphop-arrangementer mer utsatt for bråk

OSLO: Sist helg brøt et masseslagsmål ut på konsertstedet Blå i sammenheng med et hiphop-arrangement. Arrangørene er enige – hiphop tiltrekker seg mer bråk enn andre sjangere.

Grandmaster-Flash-and-the-Furious-Five-00-460x309

Lørdag forrige uke brøt det ut et masseslagsmål på et hiphop-arrangement på konsertstedet Blå. Minst to av dørvaktene ved utestedet hvor det skjedde, ble angrepet og fikk slag mot hodet.

Sten Ove Toft, som booker artister til utestedet, skrev på sin åpne Facebook-profil etter hendelsene at:

Jeg gir opp hip-hop. Jeg gir opp Rappere. Hip-hop’ere. Nå er jeg drittlei. Om noen der ute tror at det frister å arrangere hip-hop/rap klubber og konserter etter hva som skjedde på BLÅ i natt så tar de grundig feil. Vel å merke ikke bare på grunn av denne episoden.

Videre skrev Toft om det han mener er et holdningsproblem i hiphop-miljøet:

Og nå tillater jeg meg å generalisere. Rappere/HipHop’ere har et sosialpolitisk holdningsproblem med særdeles dårlig, sviktende, eller faktisk fraværende testosteron og temperamentskontroll. Flere er ikke bra mennesker i det hele tatt og skal man dele samfunnet opp etter musikksjangre tror jeg vi alle vet hvor skoen trykker.

Han tilføyer at lignende problemer ikke forekommer på for eksempel metal-konserter.

Der man på en utsolgt metalkonsert trenger 1 vakt mest for syns skyld, trenger man 4-5 vakter på tilsvarende innen HipHop.

Kommentarene til Toft har generert over 100 tilbakemeldinger på Facebook, hvorav de aller fleste er støttende.

Konsertarrangør Torstein Haavorsen er enig med Sten Ove Toft i at hiphop-konserter tiltrekker seg mer bråk enn andre typer konserter og forteller videre at hiphop-miljøet i Oslo har blitt mye hardere med årene. På slutten av 90-tallet var hovedbekymringen tagging, men i mars 2009 ble tre personer skutt utenfor en hiphop-klubb.

Kilde:
«Jeg gir opp hip-hop. Nå er jeg drittlei»