Hjem Nyheter Hitler arresteres midt under et raggartreff i Västerås

Hitler arresteres midt under et raggartreff i Västerås

UTENRIKS I løpet av lørdagskvelden ble en mann med Hitler-maske ekstrem populær blant raggarne på Summer Meet i Västerås. Da gikk politiet til angrep med både kavaleri, pepperspray og elektrosjokkvåpen.

Hitler ble så populær blant de unge på sommertreffet at politiet måtte gripe inn.

I helgen ble det årlige raggartreffet arrangert i Västerås, og i tradisjonen tro var Den nordiske motstandsbevegelsen på plass for å bedrive opinionsbilding. En av aktivistene fra Motstandsbevegelsen forteller til Nordfront at de hadde flere vellykkede banneraksjoner og flygebladsutdelinger i løpet av dagen.

Politiet holdt først avstand, men mot kvelden dukket det plutselig opp en mann med maske som lignet Adolf Hitler. Hitler-mannen ble raskt populær blant de unge på stedet, som begynte å spille nasjonal musikk fra bilene sine, gjøre nordiske hilsener og ta selfies med Hitler.

Hitler-mannen ble en stjerne under raggartreffet.

Politiet valgte da å gripe inn med kavaleriet, bestående av seks ridende politimenn, som arresterte Hitler-mannen og fjernet ham fra stedet.

Etter dette gikk politiet mye nærmere Motstandsbevegelsens aktivister. Da noen av aktivistene ropte «ACAB», gikk politiet til voldsomt angrep. Med batonger og pepperspray ble aktivistene angrepet selv om de ikke hadde begått noen forbrytelse. To personer ble til og med skutt med elektrosjokkvåpen, selv om disse kun skal brukes som et alternativ til politiets tjenestevåpen.

Til slutt ble fire aktivister arrestert av uklare årsaker. På stasjonen skal politibetjentene ha diskutert om de skulle «ta dem» etter PL13 (ordensforstyrrelse) eller Lob (loven om pågripelse av berusede personer). En av aktivistene måtte til og med blåse i en alkoholtest, hvorpå politimannen da uttalte at det måtte bli PL13.

De øvrige aktivistene skal ha blitt forfulgt med politidroner en stund, men klarte til slutt å unnslippe det voldelige politiet. En av aktivistene på stedet forteller til Nordfront at kameratene ble løslatt etter noen timer, og at alle nå hadde kommet seg etter politiets pepperspray, batonger og elektrosjokkvåpen.