Hjem Historie Dagens historiske Hitler svarer Roosevelt

Hitler svarer Roosevelt

HISTORIE I april 1939 påstår den amerikanske presidenten, Franklin D. Roosevelt, at et stort antall «selvstendige nasjoner» føler seg truet av tysk politikk. Den 28. april 1939 besvarer Hitler disse grove løgnene og driver samtidig gjøn med Roosevelts påståtte «fredsarbeid».

hitler_28april-640x376

Den 14. april 1939 sendte den amerikanske presidenten, Franklin D. Roosevelt, et telegram til Hitler der han formidlet at han var redd for at Tyskland helt plutselig skulle angripe «selvstendige nasjoner». Dette skjedde i en periode da andre verdenskrig enda ikke hadde brutt ut, men da de store nasjonene rustet opp.

Sionistlakeien Roosevelt, som senere skulle gå inn i krigen mot amerikanernes vilje, hadde allerede på dette tidspunktet gjort seg kjent som en krigshisser. I telegrammet påstår Roosevelt at de mange landene han lister opp føler seg truet av tysk politikk. I virkeligheten var dette bare for å fremfor hele verden – utmale Hitler selv som krigshisser. Mange av de statene som Roosevelt listet opp hadde overhodet ingen grunn til å uroe seg for Tyskland. Aller minst en «selvstendig nasjon» som Palestina, som allerede var okkupert – av britene, USAs allierte.

Da telegrammet kom frem – noe som skjedde først etter at den amerikanske administrasjonen hadde sett til at hele verden visste om dets innhold – besluttet Hitler å ta opp spørsmålet i den tyske riksdagen, og derfra sende ut svaret sitt til verden. Roosevelts «frekke løgner og grove usannheter» besvares deretter i en tale til den tyske riksdagen den 28. april 1939. I Hitlers tale blandes politikk med en stor porsjon humor der Hitler driver gjøn med hykleren Roosevelt.

Hør talen nedenfor:

Roosevelts telegram til Hitler i tekstform
Hitlers svar i den tyske riksdagen i tekstform