Hjem Historie Dagens historiske Hitler taler om «Operasjon Barbarossa»

Hitler taler om «Operasjon Barbarossa»

7

HISTORIE Den 3. oktober 1941 holder Adolf Hitler sin første tale til nasjonen etter innledningen av «Operasjon Tyfon».

640px-Operation-Barbarossa-1941-German-Panzers-in-Russia

Ved vinterhjelpens årlige innsamlingsgala i Berliner Sportpalast holdt Adolf Hitler en tale til nasjonen som var tenkt å være en utredning av «Operasjon Barbarossa». Tidspunktet for Hitlers tale var 48 timer etter at «Operasjon Tyfon» hadde startet – den tyske offensiven mot Sovjetunionens hovedstad Moskva. I talen tar Hitler opp den monumentale betydningen for verden som felttoget mot den kommunistiske erkefienden har:

Siden den 22. juni har en kamp av avgjørende betydning for verden blitt utkjempet. Dens dimensjoner vil kun kunne ses av etterverden og bare de vil innse at dette markerte innledningen på en ny æra. Jeg vil ikke ha denne kampen. Siden januar 1933, da skjebnen betrodde meg ledelsen av det tyske riket, har jeg hatt ett mål i sikte, som hovedsakelig var en del av vårt partiprogram. Jeg har aldri vært illojal mot dette mål og har aldri forlatt mitt program.

Videre taler han om det store arbeidet som har blitt lagt ned på å bygge opp Tyskland og dets folk etter de katastrofale etterkrigsårene:

Vi arbeidet etter følgende prinsipper: For det første: indre konsolidering av den tyske nasjonen; for det andre: å igjen få like rettigheter i verden; for det tredje: det tyske folkets forening og dermed gjenopprettelsen av den naturlige orden som hadde blitt ødelagt av eksterne krefter. Vårt utenriksprogram hadde derfor blitt forberedt på forhånd. Dette betyr dog ikke at vi aldri skulle kunne gå til krig. Én sak var klar: verden skulle under ingen omstendigheter stå i veien for gjenskapelsen av den tyske friheten og med den vilkårene for den tyske nasjonens gjenoppvåkning.

Deretter taler Hitler om de alliere som har stilt opp for det tyske folket. Han nevner Italia, Japan, Ungarn og visse «nordiske land». Videre sier han:

Uheldigvis finnes ikke nasjonen jeg ønsket mest blant våre allierte: Storbritannia. Det britiske folket bærer ikke hele skylden, tvert imot, det finnes et fåtall personer som i deres dype hat, deres meningsløse sabotasje av hvert eneste forsøk på samarbeid, alt sammen understøttet av den fienden som dere alle kjenner til, den internasjonale jødedommen […] Jeg er takknemlig for skjebnen at jeg får lede denne kampen. Jeg er overbevist om at ingen overensstemmelse kan bli inngått med disse menn – de er gale dårer, menn som i ti år bare har ytret ordene «Vi krever enda en krig med Tyskland». Da jeg forsøkte å få til en overensstemmelse vrælte Churchill «Jeg vil ha KRIG!»

Han fortsetter:

Dette var tidspunktet da England ikke sprang rundt og tigget hos andre, men storstilt lovet hjelp til alle. Dette har senere forandret seg. På den tiden forsøkte jeg å forhandle med Polen. Nå har hendelsene tatt en annen retning enn det jeg ønsket. Det var virkelig forsynet som hindret en overensstemmelse da. Denne konspirasjon av demokratiske jøder og frimurere tvang Europa i krig for to år siden. Nå bestemmer våpnene.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
7 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
King Leonidas
King Leonidas
5 år siden
Arni
Arni
4 år siden

Absolutt smakløst av deg å prøve å bortforklare de gigantiske tap Hitler påførte Tyskland og det tyske folk ved sitt angrep på Russland. Fortsett med disse tragikomiske og anmassende forsøkene på «rehabilitering» av Adolf Hitler og dere er snart ferdige. Det er en håpløs oppgave. Ganske enkelt umulig.

Nordboer
Nordboer
Svar til  Arni
4 år siden

Ganske smakløst av deg å angripe Hitler som du gjør.

Rogaland
Rogaland
Svar til  Arni
4 år siden

Livene som gikk tapt under dette slaget er liv som ikke hadde eksistert i utgangspunktet hvis det ikke hadde vært for Adolf Hitler og nasjonalsosialismen. Dvs, Det er godt mulig at mange av soldatene hadde vært i livet, men under hvilke omstendigheter? Hadde ikke nasjonalsosialistiske Tyskland strippet jødene for makten og frigjort seg fra internasjonalt styre, så hadde kommunismen lagt seg som et teppe over Europa allerede da. Kommunismen ville da ha slaktet ned millioner av tyskere, gjerne ved å sulte dem i-hel eller torturere dem, slik de gjorde i alle nasjonene de gikk inn og tok med makt. Heldigvis… Les mer »

Revolusjonæren
Revolusjonæren
Svar til  Arni
4 år siden

Nasjonalsosialismen er for svært mange helt synonym med Hitler. Å avdekke løgnene og ikke minst avsløre fiendene, er derfor en helt sentral oppgave.

Å rehabilitere Adolf Hitler og Det tredje riket, samt det å avsløre holocaust-bløffen, er helt fundamentale deler av den nasjonalsosialistiske frihetskampen.

Ganz von Selbst
Ganz von Selbst
Svar til  Arni
1 år siden

Stalin vil selv angripe Tyskland i samme 1941, og hadde detaljerte plan «Grom», maken til «Barbarossa», men Hitler slår først som var strategisk og moralsk riktig. Hva angår «de gigantiske folke tap» Stalin drepte i gulag mye mer enn hele krigen gjørde. Det er ikke snakk om «rehabilitering» av Hitler men om historiske sannhet som «demokratiske» jødene forsøker å skjule eller «forandre».

Rogaland
Rogaland
4 år siden

Det er synd å tenke på og muligens stygt å si men: Hadde vi gitt faen i ære,regler, moral og etikk, så hadde vi vunnet 2.verdenskrig. Vi kunne (og burde) hatt mye mer støtte fra Afrika og Asia, men selv uten dette så kunne vi ha vunnet om vi rett og slett oppførte oss som engelskmennene. Terrorbombing om natten! Rett og slett bare bombe alt som var bak fienden sin linje. Sivilbefolkningen inkludert. Så var det vell vertfall 2 ganger der vi lot fienden evakuere? Den ene gangen var det engelskmennene som ventet på båt og den andre gangen var… Les mer »