Hjem Nyheter Norge Hiv-positiv afrikaner tiltalt for voldtekt av mann

Hiv-positiv afrikaner tiltalt for voldtekt av mann

OSLO: En hiv-positiv afrikansk mann er tiltalt for å ha dopet ned og voldtatt en mann. Han er tidligere anmeldt for voldtekt, og ble i 2010 dømt til fem års fengsel for å ha utsatt 13 menn for hiv-smitte.

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

En 31-årig hiv-positiv mann, fra et sentral-afrikansk land, er tiltalt for å ha dopet ned og voldtatt en mann i Oslo. Hendelsen fant sted i en leilighet i Oslo sentrum sommeren 2014. Offeret hevder 31-åringen dopet han ned på et nachspiel, og senere voldtok ham. Politiet skal ha funnet bildebevis på 31-åringens telefon, som styrker offerets versjon av hendelsesforløpet.

31-åringen er tidligere dømt til fem års fengsel for å ha utsatt 13 menn for hiv-smitte, hvorav to skal ha blitt smittet. En av de som pådro seg hiv-smitte, anmeldte også 31-åringen for voldtekt. Saken ble dog henlagt på grunn av «bevisets stilling».

Da mannen ifjor sommer ble varetektsfengslet og siktet for voldtekten, uttalte Mette Haldorsen, politiadvokat i Oslo politidistrikt, at afrikaneren var en person samfunnet burde vernes mot, og at hun ville diskutere både forvaring og utvisning med statsadvokaten.

Kilde:

Hiv-positiv mann tiltalt for voldtekt i Oslo