Hjem Nyheter Norge Hiv-smittet afrikaner dømt for voldtekt – igjen

Hiv-smittet afrikaner dømt for voldtekt – igjen

OSLO: En hiv-positiv afrikansk mann ble i Oslo tingrett dømt til fengsel i tre år og tre måneder for å ha voldtatt en sovende mann.

Illustrasjonsfoto

En 31-årig hiv-positiv mann, fra et sentralafrikansk land, ble i Oslo tingrett dømt til fengsel i tre år og tre måneder for å ha voldtatt en sovende mann i Oslo. Hendelsen fant sted i en leilighet i Oslo sentrum sommeren 2014. Offeret hevder 31-åringen dopet ham ned på et nachspiel, og senere voldtok ham. Politiet skal ha funnet bildebevis på 31-åringens telefon, som styrket offerets versjon av hendelsesforløpet.

31-åringen er tidligere dømt til fem års fengsel for å ha utsatt 13 menn for hiv-smitte, hvorav to skal ha blitt smittet. En av de som pådro seg hiv-smitte, anmeldte også 31-åringen for voldtekt. Saken ble dog henlagt på grunn av «bevisets stilling».

I dommen fra 2010 står det blant annet at den tiltalte afrikaneren bevisst løy om sin egen helsetilstand, og at han har en «pågående adferd for å tilfredsstille sine egne lyster».

Da mannen ifjor sommer ble varetektsfengslet og siktet for voldtekten, uttalte Mette Haldorsen, politiadvokat i Oslo politidistrikt, at afrikaneren var en person samfunnet burde vernes mot, og at hun ville diskutere både forvaring og utvisning med statsadvokaten.

I tillegg til fengselsstraff, ble den afrikanske mannen dømt til å betale offeret 100 000 kroner i oppreisning.

Kilde:

Mann dømt for voldtekt av sovende mann