Hjem Nyheter Hizbollah: «Israel har feilet – vi har allerede presisjonsmissiler»

Hizbollah: «Israel har feilet – vi har allerede presisjonsmissiler»

1

MIDTØSTEN Lederen for den libanesiske shiamilitsen Hizbollah sier at Israel har feilet med å hindre leveranser av høypresisjonsvåpen til militsen.

Hassan Nasrallah, lederen for den antisionistiske libanesiske shiamilitsen Hizbollah, hevder at erkefienden Israel har feilet med å forhindre leveransen av høypresisjonsvåpen til bevegelsen.

– Hva dere enn gjør […] er det for sent, motstanden er nå i besittelse av både presisjons- og ikkepresisjonsraketter, sa Nasrallah i en tale i Beirut under en minnemanifestasjon for en shiamuslimsk martyr.

Han talte også om hvordan Israels planer for å felle Hizbollahs allierte Bashar al-Assads regjering i Syria feilet og at «motstandsaksen» i den arabiske verden nå er sterkere enn noensinne. Ifølge Nasrallah er dessuten Israel per i dag redde for en væpnet konflikt med Hizbollah ettersom de vet at deres totalt sett overlegne teknologi ikke er avgjørende i krig. I 2006 ble dette bevist da den teknisk sett overlegne israelske hæren invaderte Libanon, men ble drevet ut etter hardnakket motstand fra Hizbollah, som virker som landets de facto forsvarsmakt.

Han uttrykte også støtte til Iran og Houthirebellene i Jemen, som økonomisk respektivt militært direkte kjemper mot USA og Israel samt disses allierte i regionen.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Arno
Arno
3 år siden

Min fiendes fiende – er min venn.
Vi har felles interesser med Hizbollah. Det er et faktum.