Hjem Nyheter Hizbollah-soldater slutter seg til russisk side i krigen

Hizbollah-soldater slutter seg til russisk side i krigen

0

UKRAINAKONFLIKTEN Et nyetablert rekrutteringskontor i den syriske byen Quseir skal ha som mål å verve soldater til den russiske leiesoldatstyrken Wagnergruppen i henhold til en nylig inngått avtale.

Lederen for den sjiamuslimske militsen Hizbollah, Hassan Nasrallah, i midten, flankert av Irans øverste åndelige og politiske leder Ali Khamenei til venstre og den iranske generalen Quassem Soleimani til høyre. Foto: Khamenei.ir (CC BY 4.0).

Ifølge den russiske avisen Novaya Gazeta har den libanesiske militsgruppen Hizbollah gått med på å bidra med 800 soldater til de russiske styrkene i Ukraina.

Avisen opplyser at den libanesiske militsen har inngått en avtale med den russiske leiesoldatstyrken Wagnergruppen om leie av soldater for 1500 amerikanske dollar per soldat og måned. Hizbollah skal ha opprettet et rekrutteringskontor i byen Quseir, i den syriske provinsen Homs.

Den russiske avisen viser til en rekke lokale kilder hvor det hevdes at 200 soldater i første omgang skal leveres fra Damaskus til den hviterussiske regionen Gomel, tirsdag 29. mars. Disse soldatene sies å stamme fra de etablerte bataljonene Al-Abbas og Al-Radwan.

Novaya Gazeta skal ha kommet over utfylte rekrutteringsskjemaer som oppgir soldatenes bakgrunn.

Hizbollahs generalsekretær Hassan Nasrallah har tidligere i en tale uttalt at den sjiamuslimske militsen Hizbollah ikke har til hensikt å delta aktivt i Ukrainakonflikten.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg