Hjem Nyheter Hjalp «flyktninger» til Europa – ble skutt og drept av IS-terrorist i...

Hjalp «flyktninger» til Europa – ble skutt og drept av IS-terrorist i Paris

UTENRIKS Den franske politimannen som ble skutt og drept i terrorangrepet i Paris tidligere denne uken skal ifølge flere medier ha kjempet for «menneskerettigheter» og skal blant annet ha hjulpet «flyktninger» som kom til Europa over Middelhavet.

Den drepte franske politimannen Xavier Jugelé.

Xavier Jugelé var 37 år gammel da han ble skutt og drept av en muslimsk terrorist i Paris på torsdag. Han ble truffet i hodet og døde momentant.

Gjerningsmannen, identifisert som 39 år gamle Karim Cheurfi, ble skutt og drept av politiet da han forsøkte å flykte fra åstedet. Ved siden av liket av gjerningsmannen ble det funnet en håndskrevet lapp der han hadde sverget troskap til terroristorganisasjonen Den islamske Staten (IS). En kort stund senere, tok IS også på seg ansvaret for terrorangrepet.

Jugelé var populær innen politiet og var en av dem som deltok i aksjonen mot terroristene som for nesten to år siden drepte rundt 90 mennesker under en konsert i konserthallen Bataclan i Paris. Et år senere stod han i salen da den engelske musikeren Sting spilte under gjenåpningen av konserthallen.

LES OGSÅ: Kjempet for asylsøkere – ble drept av asylsøker

Ifølge flere aviser skal den drepte politimannen ha hjulpet flyktninger som kom til Europa. Den svenske avisen Expressen beskriver blant annet den drepte politimannen var «en helt som sto opp for menneskerettigheter og reiste til Hellas for å hjelpe flyktninger i Middelhavet». Svenske DN skriver at Jugelé reise hele to ganger til Hellas for å «hjelpe flyktningene».

Den 37 år gamle politimannen skal også ha vært en stolt forsvarer av homofiles rettigheter, og skal blant annet ha protestert mot Russlands forbud mot homopropaganda, skriver britiske Daily Mail.

– Han var en enkel mann som elsket jobben sin, og han var virkelig forpliktet til homofiles rettigheter, sier Mickael Woodman, president i en fransk interesseorganisasjon for homofile og lesbiske polititjenestemenn. Xavier Jugelé var selv homofil og etterlater seg en partner.

Kilde:
Hjälpte flyktingar till Europa – sköts ihjäl av IS-terroristen i Paris