Hjem Nyheter Europa Hjelpeorganisasjoner: “Flyktninger kan fryse i hjel”

Hjelpeorganisasjoner: “Flyktninger kan fryse i hjel”

MASSEINNVANDRING Hjelpeorganisasjoner frykter såkalte flyktninger vil fryse i hjel som følge av vinteren.

flyktning_snø

Flere hjelpeorganisasjoner slår nå alarm om forholdene ved flere flyktningleire i Europa. Dette etter en kuldebølge har slått inn over flere europeiske land. Hjelpeorganisasjonene frykter nå for de såkalte flyktningenes liv.

Hittil rapporteres det om at 60 personer skal ha mistet livet, hvorav 56 er europeere og fire er såkalte flyktninger. Én afghansk mann oppgis ha dødd i leiren Moria på den greske øya Lesbos og to irakere og en somalier skal ha blitt funnet død i Bulgaria.

I Hellas bor det over 60 000 mennesker i flyktningleire og de såkalte hjelpeorganisasjonene krever umiddelbare tiltak fra verdenssamfunnet.

– Dette har pågått over lang tid. Det å hjelpe folk akkurat nå med tepper og sånn er som å sette plaster på et åpent sår. Det som trengs ifølge våre observasjoner er at folk må ut av leirene, sier Claire Whelan fra Flyktninghjelpen i Hellas.

Whelan sikter da til europeiske, og der-i-blant Norges, løfter om å ta imot 66 400 såkalte flyktninger som er strandet i Hellas etter EUs avtale med Tyrkia.

Kilde:
Frykter flyktninger vil fryse i hjel