Hjem Nasjonal kamp HL-senteret: – Bekymret over Motstandsbevegelsen

HL-senteret: – Bekymret over Motstandsbevegelsen

MOTSTANDSBEVEGELSEN Holocaust-senterets Terje Emberland er bekymret over Motstandsbevegelsen. Ressurssterke, organiserte og med en stram ledelse, mener Emberland.

I løgnpressen fortsetter hetsen mot Den nordiske motstandsbevegelsen, og sist ute med å kaste seg inn i propaganda-kampanjen er ingen ringere enn Terje Emberland, som er seniorforsker ved Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter.

Emberland er bekymret for Den nordiske motstandsbevegelsen fordi han oppfatter organisasjonen som bedre organisert, ressurssterke og fordi den har en «stram ledelse». Ifølge Emberland utgjør organisasjonen en trussel for de grupper den har utpekt som «hatobjekter», noe han håper Politiets sikkerhetstjeneste (PST) og politiet «tar tak i».

– Det kan være jøder, det kan være flyktningmottak, det kan være journalister, homofile og andre grupper, sier Emberland til NRK.

Emberland mener Motstandsbevegelsen har fått høyere selvtillit og bredere aksept som følge av dagens politiske klima. Emberland tror uansett at Motstandsbevegelsen aldri kommer til å få politisk gjennomslag, ettersom organisasjonen blant annet åpent benekter holocaust, hester (ja, hester, red. anm.) og jøder.

– Nei de prøver ikke å skjule det. De står tvert imot frem og hyller Hitler, benekter holocaust, hester, jøder og så videre. Sånn at sånn sett så er denne organisasjonen så ekstrem og så tydelig i sin gammelnazistiske ideologi på mange måter at den neppe vil få noen form for politisk gjennomslag.

Kilde:
Bedre organisert og har mer ressurser enn tidligere naziorganisasjoner