Hjem Nasjonal kamp Aktivisme Hold fanen høyt! – Kamphelg til ære for Horst Wessel

Hold fanen høyt! – Kamphelg til ære for Horst Wessel

KAMP Den nordiske motstandsbevegelsen arrangerte helgen den 23. til den 25. februar en kamphelg til ære for den nasjonalsosialistiske martyren Horst Wessel.

Den 23. februar var dødsdagen til den nasjonalsosialistiske martyren Horst Wessel. En mann som gjennom sin livsgjerning og martyrdød skrev seg inn i historiebøkene som en uselvisk, selvoppofrende, fanatisk og revolusjonær nasjonalsosialist. En ung mann som gav og ofret alt – for å vinne alt.

Les også: Intervju med martyren Horst Wessel

Selv blant datidens tyske nasjonalsosialister ble Wessel sett på som de fremste av martyrer og var selve kampviljen personifisert. Et av Wessels dikt, «Die Fahne Hoch», ble også tonesatt og ble NSDAPs offisiell sang og Tysklands «andre nasjonalsang». Også for dagens nasjonalsosialister er Wessels livsgjerning og skjebne en stor inspirasjon, noe Den nordiske motstandsbevegelsens leder, Simon Lindberg, tok opp i et foredrag på en av organisasjonens Aktivistdager.

https://www.youtube.com/watch?v=fY0HSx60buc

Det er med andre ord ikke uten anledning at Wessels dødsdag årlig markeres av Den nordiske motstandsbevegelsen, og dette året var naturligvis intet unntak. I stedet for å markere på sedvanlig vis, med fakler og fine ord, valgte vi i år å gjøre noe anderledes – noe mer i Wessels ånd.

Kamphelg til ære for Horst Wessel

For å markere Horst Wessels dødsdag gjennomførte organisasjonen derfor en kamphelg til hans ære. Startskuddet for aksjonen gikk fredag den 23. februar, på Wessels dødsdag, og varte frem til søndag kveld. Tre dager med radikal og kompromissløs kamp.

Fra nord til sør og øst til vest ble det i løpet av helgen gjennomført alt i fra offentlig aktivisme til faneheising, flyvebladsutdelinger, fjellturer og studiesirkler. Nedenfor følger bilder fra et utvalg av aksjonene. En film er på vei og vil bli publisert senere på Frihetskamp.

Se bilder nedenfor:

Offentlig aktivitet i Oslo sentrum:

Fjelltur og propagandaspredning i Bergen:

Aktivisme på Bryne:

Aktivisme i Drammen:

Elverum:

Follo og Østfold:

Fredrikstad:

Greåker:

Hønefoss og Jevnaker:

Klepp:

Kristiansund:

Sandnes:

Sørlandet: