Hjem Nyheter Hollywood truer med boikott av staten Georgia på grunn av abortloven

Hollywood truer med boikott av staten Georgia på grunn av abortloven

KULTURMARXISME Etter en omfattende boikottkampanje fra kjente amerikanske skuespillere av delstaten Georgia for dens standpunkt i abortspørsmålet truer nå Hollywoodselskapet Netflix med å slutte å filme i staten.

I mars undertegnet guvernøren i den amerikanske delstaten Georgia et lovforslag som innebærer at abort forbys når fosteret utvikler hjerteslag, etter omtrent seks ukers graviditet. Loven er planlagt å bli gyldig i 2020.

Georgia er også delstaten hvor flest storfilmer spilles inn av Hollywoods filmselskaper. Grunnen til at de store produksjonsselskapene har valgt Georgia er produksjonsrabatten på 30 prosent som delstaten har tilbudt selskapene siden 2008.

I 2018 ble det spilt inn totalt 455 filmer i delstaten, langt flere enn det som spilles inn i Hollywoodstaten California. Eksempelvis filmer og tv-serier som The walking dead, Black panther, Hunger games, Avengers: Infinity war og Insatiable ble spilt inn i Georgia. alle disse produksjonene sprutet mange milliarder inn i lokaløkonomien og ga nye jobber.

Nå begynner dog Hollywood å stille politiske krav for å fortsette sitt engasjement i Georgia. Uten å ta hensyn til folkeviljen eller de folkevalgte politikerne i delstaten krever underholdningsprofittørene at den foreslåtte abortloven stoppes.

I slutten av mars skrev 50 skuespillere (blant annet Alyssa Milano, Ben Stiller, Mia Farrow, Don Cheadle, Amy Schumer og Alec Baldwin) et åpent brev til Georgias guvernør hvor de skrev at de ikke «med god samvittighet kan anbefale industrien å fortsette å være virksom i Georgia hvis abortforbudet blir lov».

To måneder senere annonserte Reed Morano, som skal regissere Amazon-serien The power, at planene om å spille inn serien i Georgia avbrytes. Også Kirsten Wiigs kommende komedie endrer innspillingsplaner etter at abortforbudet ble underskrevet.

Sist i rekken av å uttrykke misnøye over Georgias abortlover er produksjonsselskapet Neflix. Ted Sarandos, selskapets innholdssjef, oppga på mandag at de overveier å slutte å filme i Georgia hvis loven trer i kraft.

Skulle flere store filmselskaper følge Netflix’ eksempel er det grunn for de styrende i Georgia å bli urolig for delstatens økonomi.

Det er verdt å notere at de jødedominerte Hollywoodselskapene ikke har fremført noen kritikk mot de nye abortlovene i delstaten New York, som gjør det lovlig å abortere barn helt til dagen det fødes.