Hjem Nyheter Hollywoodstjerne legger seg flat for jødisk makt

Hollywoodstjerne legger seg flat for jødisk makt

JØDISK MAKT Skuespilleren Mark Ruffalo får klapp på skulderen av den jødisk lobbyen etter å ha tatt offentlig avstand fra sin egen kritikk av Israel. Men av anti-sionister møtes han av forakt.

Temabilde: Hollywood. Foto: Pixabay.com

Skuespilleren Mark Ruffalobønn om forlatelse for sine egne tidligere «provokative uttalelser» om Israels handlinger mot palestinerne den siste tiden, har vekket sterke reaksjoner på sosiale medier.

Mens sionister finner hans knefall eksemplarisk, avfeier andre hans helomvendelse som «ryggradsløst».

Tidligere i måneden oppfordret Ruffalo til økonomiske restriksjoner mot Tel Aviv og  i en sammenligning med at sanksjonene mot Sør-Afrika en gang hadde tiltenkt effekt.

Meldingen inneholdt en lenke til en petisjon som krever internasjonale sanksjoner mot israelsk kjernefysiske industri «til palestinere garanteres fullstendige og likeverdige medborgerlige rettigheter».

I et innlegg hevdet Ruffalo at Israel holder på å «begå et folkemord på palestinerne».

Men så på mandag hadde skuespilleren plutselig snudd om og trakk seg i et innlegg på Twitter fra sine tidligere kommentarer i saken.

– Jeg har reflektert og vil be om forlatelse for postinger under den siste tidens konflikt mellom Israel og Hamas, som uttrykte at Israel begår «folkemord»,  skriver Ruffalo og fortsetter:

Det er ikke korrekt, det er betent, respektløst og er benyttet for å rettferdiggjøre antisemittisme her og utenlands. Nå er det tid til å unnvike overdrivelser.

Jødisk makt hyller Ruffolos omvending

Meldingen har årsaket stående applauser fra jødisk makt-tilhengere. Dov Hikind, etablerer av lobbygruppen Americans Against Antisemitism, mener at Ruffalos bønn om forlatelse er «uventet men velkommen» og tillegger:

Det kreves alltid et visst nivå av mot for noen å kunne erkjenne sine feil.

Den lignende pro-israelske gruppen Stand With Us stiller seg også positiv til Ruffalos flatleggelse. Organisasjonens leder Michael Dickson betoner vekten av at skuespilleren «korrigerer seg» og mener at narrativet om «folkemord» utnyttes for å oppvigle til «voldelig– og iblant dødelig antisemittisme».

Men flere andre har uttrykt misnøye og forakt for Ruffalos åpenbare u-sving og anklager ham for å vike seg for trykket og feige bort fra sin oppriktige stilling i saken.

«Du mangler ryggrad – er selv en del av problemet»

En bruker kommenterer at skuespilleren mangler ryggrad og tar avstand fra sine egne uttalelser for at han ikke våger «å opprøre det korrekte samfunnet».

Andre påpeker at Ruffalo er nå «en del av problemet» ved å ikke stå for sine egne meninger i fordømmelsen av Israels fremferd mot palestinerne.

En opprørt kommentar lyder:

Det er en skam at du har valgt å blande sammen kritikk av staten Israels avskyelige handlinger med antisemittisme. Det er ikke samme sak og dette skal aldri brukes for å rettferdiggjøre rasisme.

Ruffalo er derimot langt ifra den eneste «kjendisstjernen» som den siste tiden har først uttalt kritikk mot Israels aggresjon – for siden å enten legge seg flat eller i det minste sletter sine kommentarer i saken.

Da den svenske popartisten Zara Larsson ble anklaget for «antisemittisme» for hennes uttalelse på Instagram om at «Israel bedriver apartheid mot palestinerne» – fjernet hun innlegget.