Hjem Nyheter Hollywoodstjernen ville bare kritisere Israel – bekjenner nå antisemittisk synd

Hollywoodstjernen ville bare kritisere Israel – bekjenner nå antisemittisk synd

6

JØDISK MAKT «For å finne ut hvem som styrer over deg behøver du kun spørre deg hvem du ikke får kritisere», sto det på memen hvor en hånd med en davidstjerne knuste hardt arbeidende mennesker. Da Hollywoodstjernen John Cusack delte den på Twitter fant han også ut at man overhode ikke får kritisere jødisk makt offentlig.

John Cusack. Foto: Brave New Films (CC-BY 2.0).

Ville anklager om antisemittisme ble nylig rettet mot Hollywoodskuespilleren John Cusack etter at han twittret et bilde av en hånd med en såkalt davidstjerne knuse hardt arbeidende mennesker, fulgt av det berømte sitatet «For å finne ut hvem som styrer over deg behøver du kun spørre deg hvem du ikke får kritisere».

Ifølge det jødiske nyhetsbyrået Jewish Telegraph Agency er sitatet populært blant antisemitter og nazister. Innledningsvis skrev Cusack at det kun var en kommentar over hvordan Israel behandler palestinere.

Skjermbilde: Twitter. Klikk for å forstørre.

Dette var imidlertid ikke nok for jødisk makt-bevegelsen, som presset Cusack til å til slutt innrømme at bildet var antisemittisk, kalle det hele for en «uaktsom feiltweet» og dermed ta tilbake sin kritikk mot Israel. Han slettet også ytterligere fem tweets hvor han tidligere forsøkte å forsvare publiseringen av memen.

«Som en reaksjon på palestinske menneskerettigheter under israelsk okkupasjon, et spørsmål som berører alle som kjemper for rettferdighet, twittret jeg, og deretter raskt slettet, et bilde som er skadelig for både jødiske og palestinske venner, og for det ber jeg om forlatelse», skriver han nå i en uttalelse. «Bildet forestilte en blå Davidstjerne, hvilket jeg assosierte med Israel da deres flagg har samme farge og form. Jeg vet at stjernen i seg selv er dypt betydningsfull for jøder uansett hvor de står i forhold til Israels angrep på palestinere», fortsetter han i uttalelsen.

I en kommentar til Cusacks twittring skriver den jødiske Tablet-skribenten Yari Rosenberg at det ikke er akseptabelt i det nåværende året:

John Cusack twittret noe åpenbart antisemittisk og trodde at det bare var anti-Israel […] Det faktum at en kjendis i år 2019 helt åpent kan dele antijødiske greier som dette og genuint tro at det er politisk greit sier en hel del om hvorfor Israel ble nødvendig og fortsetter å være det.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
6 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
3 år siden

Går vi tilbake et hundreår eller flere, var det helt vanlig å finne karakteristikker av jødene som et problematisk folkeslag, med tvilsomme holdninger til goyim. Som feks Voltaire, som angivelig var opphavet til dette sitatet. Idag er det ensbetydende med antisemittisme, dvs alt som jødene ikke liker å høre om seg selv fra goyim, og stakkars den/dem som er avhengig av jødenes innflytelse for sin stilling og anseelse; de blir nådeløst satt på plass og må angre og gjøre bot offentlig, uten at det hjelper dem noe særlig. Denne gangen var det Cusack, men vi erindrer også Oldman og Brando,… Les mer »

Johan G
Johan G
3 år siden

Det at vedkomne nå legger seg helt flat bekrefter kun deres makt. Dessverre er det så alt for mange som er livredde for å peke til hvordan ting ligger an og deretter si deres mening. Enkelte, som John Cusack her, klarer til tider å manne seg litt opp, men når jødene begynner å hyle og true, da knekker de sammen og legger seg flate, dessverre. De er kanskje ikke vant med motstand? Dette er noe vårt folk må lære seg, å IKKE legge seg flat og be om unnskyldning. Det gir dem kun ytterligere makt over deg og vårt folk.… Les mer »

Steinar
Steinar
3 år siden

Synd han ikke har ryggrad nok til å stå for det han mener.

Roy Vey
Roy Vey
3 år siden
Kim Larsen
Kim Larsen
3 år siden

Synd at han trakk det tilbake, men han ville vel unngå å lide samme skjebne som Mel Gibson