Hjem Nyheter Norge – Holocaust er en urgammel religion, like gammel som jødene selv

– Holocaust er en urgammel religion, like gammel som jødene selv

INNENRIKS: Den israelske ambassaden kritiserer Litteraturhuset i Oslo for å la en som har uttalt seg kritisk om sionismen, holde foredrag og konsert i husets lokaler.

litteraturhuset-640x348

Den israelske ambassaden i Norge kritiserer Litteraturhuset i Oslo for å la musikeren og forfatteren Gilad Atzmon holde foredrag og konsert 14. april. Ambassaden uttaler seg om dette i et innlegg på nettavisen utrop.no. Atzmon er israelskfødt jøde og har uttrykt seg kritisk om sionismen.

Ambassaden siterer i sitt innlegg Atzmon blant annet på følgende uttalelser:

«Holocaust er en urgammel religion, like gammel som jødene selv»

«Israel er verre enn Nazi-Tyskland»

«Hvis det skulle bli en atomkrig mellom Israel og Iran, og millioner av mennesker ville dødd, vil modige menn stå frem og si at Hitler hadde rett tross alt»

Han skal også ha sagt at «amerikanskje jøder er ansvarlige for den globale økonomiske krisen», og «at de prøver å ta over verden».

Ambassaden påstår i sitt innlegg at det er lettere å slippe til med kritikk av Israel enn av andre grupper:

[…] mens seriøse kulturarenaer aldri ville tillate seg å være vert for åpent rasistiske eller islamofobiske talere, så ser ikke slike begrensninger ut til å eksistere når det gjelder Israel. I dette tilfellet er enhver mening, selv de mest hatefulle og absurde, ut til å være beskyttet av ytringsfrihetens hykleri.

Til dette er det bare å si at om det er noen her i verden som er beskyttet av og demonstrerer «ytringsfrihetens hykleri», så er det sionistene. Ambassadens innlegg tjener i seg selv som eksempel på nettopp den doble standarden sionistene opererer med når det gjelder ytringsfrihet.

Ambassaden påstår dessuten at Atzmons tilstedeværelse på Litteraturhuset «kan føre til vold». Om ambassaden virkelig er så bekymret for voldsbruk, burde vel kritikk av sionistiske voldseksesser være noe de satte større pris på …

Kilde:

Åpen rasisme på Litteraturhuset