Hjem Nyheter «Holocaust-fornektelse» kan bli ulovlig i Italia

«Holocaust-fornektelse» kan bli ulovlig i Italia

ITALIA: Medlemmer av det italienske parlamentet la nylig frem et lovendringsforslag. Om forslaget blir vedtatt kan det innebære strenge straffer for personer som er kritiske til «holocaust» og historiene omkring det påståtte folkemordet.

Untitled-221-640x480

Et lovendringsforslag ble skrevet under av flere partier i Italia i forrige uke. Om det endringen gjøres kan det bli ulovlig å sette spørsmålstegn ved den offisielle versjonen av «holocaust».

Monica Cirinna, en av parlamentsmedlemmene som skrev under på forslaget, mener at lovendringen vil sette en stopper for historierevisjonistene som hun mener forvrenger sannheten:

– Det vil vise at vi tar avstand fra alle disse former for revisjonisme, som dessverre er altfor vanlig i Italia og Europa, og forsøker å forvrenge vår historie og våre minner.

Kritikk av den «offisielle og godkjente» versjonen av «holocaust» er allerede direkte eller indirekte kriminalisert i en rekke land. Kritikk og kritiske uttalelser kan ofte medføre flere års fengsel og høye bøter. Blant landene som har innført en slik lovgivning finner vi: Østerrike, Belgia, Canada, Tsjekkia, Frankrike, Tyskland, Ungarn, Israel, Liechtenstein, Litauen, Nederland, Polen, Portugal, Sveits og Romania.

Artikkelen ble opprinnelig publisert på Nordfront.se.

Kilde:

Italian Parliament introduces holocaust denial legislation