Hjem Nyheter Europa «Holocaust»-sjokk etter at Polen kalte fotballseier for «pogrom»

«Holocaust»-sjokk etter at Polen kalte fotballseier for «pogrom»

5

OY VEY Et innlegg på Facebook som brukte polsk sportsterminologi om Polens seier over Israel i en fotballkamp har skapt «holocaust»-sjokk.

Det polske fotballforbundet har skapt «holocaust»-sjokk etter at Polens seier over Israel i en fotballkamp denne uken ble kalt for en «pogrom».

«Mååååååål! Dette er en pogrom! Vi leder 4-0 over Israel», skrev fotballforbundet på Facebook, ifølge Berliner Morgenpost.

Ifølge NRK kan ordet pogrom bety nederlag, men er forbundet med såkalte jødeforfølgelser på begynnelsen av 1900-tallet.

Presidenten for det israelske trossamfunn i Østerrike, Oskar Deutsch, mener at polakker ikke bare kan bruke sitt eget språk når de omtaler noe som er relatert med jøder, men må vurdere det historiske aspektet.

«Å snakke om det polske språket endrer ikke noe. Historisk hukommelsestap er dessverre ikke bare et massefenomen i Polen. Eller ble historien vurdert?», beklager Deutsch seg på Twitter.

Den polske fotballkommentatoren Tomasz Urban skriver imidlertid at en pogrom i sportssammenheng betyr en stor og klar seier.

Facebook-innlegget har nå blitt slettet.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
5 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
3 år siden

Mmm.. morsomt! Ikke særlig politisk korrekt, selvsagt. Men jødene forskrekkes og kaldsvetter jo av så lite, som kjent. Og straks er det et nytt holocaust, der det gasses og kremeres, og aske blir til gjødsel. Men polakkene lar seg ikke hundse med, slik som nordmenn og svensker, som bøyer nakken straks jødene skriker Oy vey.

Richard
3 år siden

Typisk østeuropeere å nekte å la seg kuves. Dem har vært underlagt kommunisme i såpass mange år at den kulturmarxistiske agendaen blir møtt med hardt motstand. Skandinavia har mye å lære av dem.

Haraldsson
Haraldsson
3 år siden

Men herregud, oida så sensitive disse jødene er. Kan vi ikke alle snart bare finne nærmeste jøde og hive oss rundt halsen på han, og bare grine ut så snørra fyker.

JudasGarSviker
JudasGarSviker
3 år siden

Håper polakkene får nok og sender disse parasittene på hue og ræva ut.

Andrzej Kowal
Andrzej Kowal
3 år siden

Jeg er polsk og det er første gang jeg hører at ordet «pogrom» henger sammen med jødeutryddelsen. Etter at jeg har snoket litt så ser jeg at det faktisk kan være en sammenheng mellom disse, men tro meg, i dagens Polen er det ingen som tenker om jøder når han bruker ordet «pogrom»:) Det kan være annerledes i Norge, i bokmålsordboka ser jeg at ordet «en pogrom» betyr utrydding av jøder. Dette er selvsagt en del av stor politikk som jøder fører i verden