Hjem Nyheter Utenriks Homolobbyen: For lite homopropaganda i Hollywood-filmer

Homolobbyen: For lite homopropaganda i Hollywood-filmer

3

DEKADANSE En interesseorganisasjon i USA for såkalte LHBT-personer i media, beklager seg over mangelen på fordelaktig oppmerksomhet på det hvite lerretet.

Hollywood er ikke homovennlige nok, mener homolobbyorganisasjonen GLAAD. Bilde fra Hollywoodfilmen ”I Love You Philip Morris” fra 2009.

Den amerikanske LHBT-organisasjonen GLAAD analyserer årlig filmer fra de syv største filmforetakene i Hollywood, for å se hvordan homofile fremstilles og hvor mye rom man gir dem i sine produksjoner. De er ikke fornøyde med fjorårets Hollywoodfilmer, og har nå kommet frem til at eksponeringen til og med har minsket siden fjorårets tilsvarende måling.

Organisasjonen gransket 125 filmer sluppet i 2016, og i 23 av dem hadde innehadde noen en rolle med oppførsel som ble betegnet som homoseksuell, biseksuell, av transkarakter eller liknende. I ti av disse 23 var karakteren med i mindre enn ett minutt, og utgjorde en mer betydelig del av handlingen i ni av de 23 filmene.

GLAAD er ikke fornøyde med at man bruker de homofile som måltavle for humor og «punchlines». Sarah Kate Ellis, ordfører og president for organisasjonen, sier:

— Filmforetakene må ble bedre, ikke bare på å skape flere LHBT-roller, men også på å skape slike som er direkte relevante for handlingen.

Hun fortsetter med å hevde at «filmindustrien må ønske velkommen mer vidløftige handlinger for å holde seg konkurransedyktige og relevante».

De er dog fornøyde med at man i for eksempel barnefilmene «Storkene» fra Sony og «Zootopia» fra Disney har gjort de homofile rollefigurene mer fremtredende og ser frem mot de filmslipp i år der det bys på ytterligere muligheter til å kose seg med homopropaganda.

Kilder:
HBTQ-representasjonen underkjent i Hollywood
GLAAD finds historic low percentage of Hollywood films pass Vito Russo Test in fourth annual Studio Responsibility Index

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Norrøn
Norrøn
5 år siden

Slike ting demonstrerer vi imot den 29. Juli!

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
5 år siden

Svaret på homolobbyens virksomhet bør og skal være; seksuelle avvikere kan tåles men aldri aksepteres på linje med heteroseksulle/normale, og slett ikke hylles, slik LGBTP-propagandaen ønsker. Dessverre har store deler av «de normale» svelget og fordøyd propagandaen og dermed gitt aksept for at usunne og samfunnsskadelige avvik er normale, ja nærmest bedre enn normaliteten.

knut
knut
5 år siden

Eg har slutta med å se på film uansett.