Hjem Nyheter Norge Homolobbyister i Tromsø frykter Motstandsbevegelsen

Homolobbyister i Tromsø frykter Motstandsbevegelsen

HOMOLOBBYEN Arrangørene av Tromsø Arctic Pride frykter det skal oppstå opptøyer under den kommende såkalte pride-paraden i byen. Dette etter Motstandsbevegelsen demonstrasjon i Kristiansand under parolen «Knus homolobbyen!».

Det er homolobbyisten Stein Sebastian Fredriksen, leder for Tromsø Arctic Pride og Foreningen Fri Troms, som til avisen iTromsø uttrykker sin uro overfor den kommende pride-paraden. Ifølge Fredriksen fryktet homobevegelsen også for festivalen «Skeive Sørlandsdager», og lyver når han påstår medlemmer fra Motstandsbevegelsen ble arrestert i sammenheng med avviklingen av denne.

Nå er det dog arrangementet i Tromsø han er redd for, og heller ikke her sparer han på løgnene. Overfor iTromsø hevder han at Motstandsbevegelsen har drept demonstranter i Sverige.

– Selvsagt. Den gruppen er kjent for å ha drept demonstranter i Sverige, sier Fredriksen, som forklarer at Den nordiske motstandsbevegelsen er et selverklært nynazistparti.

Til tross for at pride-paraden i Tromsø ikke er før den 11. november, mener den notoriske løgneren at han må få noen form for garanti fra myndighetene om at det er trygt å delta på pride-paraden. Dette da Motstandsbevegelsen, ifølge ham, har varslet at de vil «slå til» mot andre pride-festivaler, og legger til at organisasjonen startet slagsmål på Arendals-uka. Også en løgn.

– Det har ikke vært mange situasjoner her i Tromsø tidligere, men det kan komme. De har varslet at de vil slå til på andre pride-festivaler i Norge. De startet slagsmål under Arendals-uka, og det er ingen garantier for at de ikke finner på å dukke opp her.

Pedersen har åpenbart ikke lest særskilt nøye på nettsidene til organisasjonen han mener er den største trusselen mot sitt eget arrangement og sine egne medlemmer, da han har tolket Motstandsbevegelsens parole i Kristiansand bokstavelig. Ifølge ham er flere medlemmer i Tromsø nå redd for å bli «knust».

– Hvis de mener alvor og ønsker å knekke homoene, så er det absolutt grunn til å ta dette på alvor. Jeg har fått en del spørsmål innad i miljøet om det er trygt å delta i vår pride. Noen er redde og ønsker en garanti for at de kan gå trygt i egen by.

Kilde:
Er redde for opptøyer i Tromsø