Hjem Nyheter Norge Homolobbyister manifesterte mot “nazisme” i Kristiansand

Homolobbyister manifesterte mot “nazisme” i Kristiansand

KRISTIANSAND Etter Motstandsbevegelsens vellykkede demonstrasjon i Kristiansand på lørdag, gjennomførte homolobbyister en motdemonstrasjon på søndag.

Det var et tverrpolitisk ungdomsnettverk som stod bak arrangementet. Fylkesleder i AUF i Vest-Agder, Dennis Torkelsen, var hovedarrangør for arrangementet og forteller til NRK at de ringte politiet og spurte om lov til å gjennomføre manifestasjonen.

Torkelsen har dog åpenbart ikke satt seg inn i hva Motstandsbevegelsens demonstrasjon handlet om, da han til både NRK og TV 2 spyr ut de sedvanlige flosklene om at Motstandsbevegelsen står for «hat» og homolobbyistene for «kjærlighet».

– Når de viser frem hatet sitt, må vi vise fram kjærligheten. Det er det dette handler om, at vi skal kjempe for et åpent samfunn hvor alle skal få lov til å være det de er. Vi må vise at vi er flere og at kjærligheten er størst.

Homolobbyistene fra organisasjonen FRI Sør var også tilstede, sammen med en del andre ungdomspartier. Mali Steiro fra SV kritiserte i sin tale politiet, og mente de nå måtte kunne garantere sikkerheten til deltakerne på den kommende homofestivalen «Skeive Sørlandsdager».

At Motstandsbevegelsens demonstrasjon gikk fredelig for seg, og at det utelukkende var meniningsmotstandere som forsøkte å bruke vold for å sabotere – ble ikke nevnt av Steiro.

Kilde:
– Jeg er rørt over hvor mange som kom