Hjem Nyheter Norge Homolobbyister tjener fett på husramponering

Homolobbyister tjener fett på husramponering

SANDNES To lesbiske samboere som natt til søndag skal ha hatt innbrudd med husramponering tjener nå fett på forsikring og donasjoner.

Foto: Skjermdump Fædrelandsvennen / Politiet

Det er de lesbiske samboerne Wanya Valkyrie Drage og Gunhild Olaugsdatter som den siste tiden skal ha blitt utsatt for ubehagelige brev og til slutt innbrudd.

Det var etter at de feiret 17. mai med homolobbyflagg at den første hendelsen fant sted. Et par dager etter fikk de et brev i postkassen hvor det sto hva avsenderen mente om deres oppførsel.

– Vi anmeldte saken fordi vi ikke synes det er greit. Politiet sa til oss at avstanden fra å sende et slikt brev og gjøre noe mer alvorlig er veldig stor. Derfor kom hendelsen forrige helg som et sjokk. Ikke i min villeste fantasi hadde jeg tenkt at dette kunne skje, sier Drage til Fædrelandsvennen.

Natt til søndag ble samboerne utsatt for innbrudd. Tyvene skal ha stjålet for store verdier, og huset ble ramponert med store ødeleggelser. I tillegg hadde innbruddstyvene sprayet skjellsord  på klær, vegger og inventar.

Har innboforsikring – donasjonene strømmer inn

Da venninnen Lykke Kristine Moen fikk greie på hva som hadde skjedd satte hun umiddelbart i gang en innsamlingsaksjon.

– Jeg blir så trist og lei av at det finnes folk i dagens samfunn som er så uvitende og har så mye hat i seg, sa Moen til Aftenbladet.

Til Fædrelandsvennen sier Drage at paret har innboforsikring, men da hun ble spurt om det var greit å starte innsamlingsaksjonen sa hun ja, for de har tenkt å flytte, med de ekstra utgiftene det medfører.

– Hun spurte om det var greit at de gjorde det. Jeg svarte at vi har jo innboforsikring, men så tenkte jeg at vi har mange merutgifter etterpå med flytting og masse annet. Jeg er helt målløs når jeg ser hvor mye som har kommet inn, sier Drage.

Til nå har de mottatt rundt 300 000 kroner i donasjoner.

Ingen mistenkte i saken

Politiet, som har gjennomført kriminaltekniske undersøkelser, snakket med naboer og har anmeldelsen om det ubehagelige brevet som ressurs, har ingen mistenkte. Nå ber de publikum om tips i saken.

– Vi jobber for fullt og har ikke låst oss til noen spesiell teori, sier etterforskningsleder Elisabeth Vorland til Fædrelandsvennen og fortsetter:

– Vi har så langt ikke fått noe tips i saken. Derfor ber vi alle som kan ha sett eller hørt noe av interesse i dette området
lørdag etter klokka 22.30 og fram til klokka 00.30 om å melde seg.