Hjem Nyheter Homoparade møtte motstand i Moskva

Homoparade møtte motstand i Moskva

 RUSSLAND  Homoaktivister møtte folkelig motstand da de forsøkte å gjennomføre en ulovlig parade i sentrale Moskva på lørdag.

729x-1-460x252_ny

Homolobbyen hadde for tiende år på rad søkt om å avholde paraden Moscow Pride i sentrale Moskva, men også dette året ble søknaden møtt med et avslag. Russland vedtok i 2013 en lov som forbyr homoseksuell propaganda rettet mot barn, og motstand mot homolobbyen generelt har en bred støtte blant det russiske folket. Det var ordføreren i Moskva som tok avgjørelsen om å takke nei til homoparaden.

Til tross for at søknaden ble avslått, møtte homoaktivister opp ved Tverskaya-plassen i sentrum av Moskva, med intensjon om å gjennomføre paraden. I tillegg til homoaktivistene hadde også politi og motdemonstranter, i form av nasjonalister og ortodokse, møtt opp.

Homoaktivister på ATV like før bråket.
Homoaktivister på ATV like før bråket.

Da homoaktivistene, som skal ha vært både utagerende og provokative, forsøkte å kjøre avgårde på en ATV med et homoflagg og en røykgranat, skal motdemonstrantene ha rykket inn, og håndgemeng oppstod. Mange homoaktivister, og noen motdemonstranter, ble pågrepet etter bråket.

Homoaktivist bæres bort av russisk politi.
Homoaktivist bæres bort av russisk politi.

En av motdemonstrantene, Elena Kakharyova, uttalte at hun var imot det fenomenet og den «utviklingen» man nå kan bevitne i fremfor alt vestlige Europa, og at hun ikke ønsker at slikt skal få fotfeste i sitt land.

– Jeg er imot dette fenomenet som tvinges på oss, jeg er mot utradisjonelle verdier, for å si det mildt. Eller for å si det på russisk: Jeg er imot sodomi og pederasti!

Se film og flere bilder nedenfor:

Homoaktivister har blitt sprayet med pepperspray.
Homoaktivister har blitt sprayet med pepperspray.
Bråk.
Bråk.
Homoaktivist.
Homoaktivist.