Hjem Nyheter Norge Homoseksuell påstår seg banket og «hatet» etter Pride

Homoseksuell påstår seg banket og «hatet» etter Pride

HOMOLOBBYEN/FLERKULTUR En homoseksuell mann påstår at han ble banket opp og kalt ukvemsord av rasefremmede da han gikk halvnaken rundt i Oslo etter Pride.

Alexander Schei sier han ble banket opp. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet

Det er den homoseksuelle  Alexander Schei som påstår at han ble banket opp og utsatt for «hatprat» etter å ha deltatt på homolobbyens Pride-parade i Oslo på søndag.

Det var etter at han hadde gått halvnaken dekket av glitter inn på en grønnsakshandel at han ifølge eget utsagn ble utskjelt og deretter banket opp av tre 30–40 år gamle utlendinger.

– Han sto foran meg i køen og kalte meg «rævpuler». Jeg svarte med at han ikke kunne si sånn, men han fortsatte. Han kalte meg «soper» og sa at de skulle vente på meg til jeg kom ut av butikken, sier Schei til Dagbladet.

Schei hevder videre at han ble dratt i armen og havnet i skinnegangen til trikken, og at det var mange vitner til hendelsen.

Schei lot seg fotografere av Dagbladet utenfor legevakten hvor han forteller at han har brudd i armen og må gå med gips i tre uker. På bildet, som viser noen skrubbsår på hånda, har han ikke blitt gipset. Han hevder også at han fikk hjernerystelse. Han gikk likevel på fest etterpå.

– Armen min er helt ødelagt. Den er veldig hoven. Jeg klarer ikke å bøye den, forteller Schei til avisen.

Før Schei dro på legevakta snakket han med politiet, som mente at han var en ordensforstyrrelse. Schei er meget kritisk til politiet.

Antirasistisk Senter-rådgiveren Emrullah Gürsel skal ha vært vitne til hendelsen. Han sier at han ikke kunne ikke høre «hatropene» som Schei påstår ha blitt utsatt for.