Hjem Nyheter Homoseksuell venstreaktivist bak hærverk på synagoge i Brooklyn

Homoseksuell venstreaktivist bak hærverk på synagoge i Brooklyn

POLITISK AKTIVISME Personen som tagget «Dø jøderotter» på synagogen i Brooklyn er nå pågrepet. Hans liv skal ha vært preget av jøder og jødiske institusjoner.

James Polite og Demokratenes borgermesterkandidat Christine Quinn. Foto: Facebook.

Det er antisemitten James Polite, en 26-årig homoseksuell afrikaner som anser seg å ha en flytende kjønnsidentitet, eller «queer», som har blitt pågrepet for tagging på en synagoge i Brooklyn.

James Polite ble pågrepet sist fredag, mindre enn en uke etter at New York-politiet gikk ut med hans signalement. Grafittiaktivisten skal ha tagget «Dø jøderotter, vi er her» og «Jøder gjør dere klare» inne i en synagoge i det jødiske bostadsområdet Prospect Heights i Brooklyn.

Nå knyttes han også til tidligere angrep. Blant annet skal han ha startet mordbranner på jødiske shuls og yeshivas (jødiske former for religiøse skoler og forsamlinger red. anm.) i Williamsburg, som også ligger i Brooklyn.

Jødiske fosterforeldre

James Polite har jødiske fosterforeldre, Josh Waletzky og Jenny Levinson, som tok på seg ansvaret å oppfostre en «LHBTP-ungdom». Det var hjelpeorganisasjonen Children’s Aid som ordnet et hjem for Polite hos det jødiske paret.

Polite er og har arbeidet som politisk «antihat-aktivist» for det demokratiske partiet. I 2008 møtte han demokraten Christine Quinn på et Gay Pride-møte i New York. Quinn ordnet deretter en plass for Polite innad i partiet. Under Quinns kampanje i 2013 for å bli borgermester i New York hjalp han til med ulike oppgaver, og innom ulike «antihat-prosjekter».

Mye penger har blitt satset på «suksesshistorien» James Polite

Staten New York har satset stort for å gi James Polite gode forutsetninger i livet. Polite kommer opprinnelig fra en fattig familie. Fra han fikk jødiske fosterforeldre har han via den jødiske avisen New York Times fått sin høyskoleutdanning finansiert med penger fra fondet for de mest trengende. Fondet forvaltes av New York Times.

Det var Christine Quinn, som forøvrig pleide å å kalle James Polite for «Quinn-administrasjonens adoptivbarn»,  som skrev en anbefaling på hans vegne til Brandeis-universitetet.

New York Times har tidligere publisert en artikkel om Polite der han blir løftet frem som et eksempel på en solskinnshistorie. Polite hadde dog store problemer med å klare studiene og distanserte seg i stedet fra dem med marijuana, for deretter å ta en pause fra studiene.

Eldre foto med James Polite og hans jødiske fosterforeldre. Til høyre: Opplading til de svarte og brunes rasekrig mot jødene.
Eldre foto med James Polite og hans jødiske fosterforeldre. Til høyre: Opplading til de svarte og brunes rasekrig mot jødene.

«Borgerkrigen er her»

Forut for forrige ukes hærverk i synagogen publiserte han et bilde på sosiale medier der han brenner et amerikansk flagg, samt teksten «borgerkrigen er her». Under bildet kommenterte han sin flaggbrenning med ordene «iblant behøves litt ild for at saker skal vokse».

Han har også gjentatte ganger kommet med utfall mot jøder på sosiale medier, og i sammenheng med dette «tagget» sine fosterforeldre, som han ifølge russiske RT betrakter som sine adoptivforeldre. På noe gebrokkent engelsk skriver Polite blant annet:

Ingen må dø. Mexico, latinAmerika, karibia mot Jødenegersvina. En person rører meg og hele denne skiten gå opp i røyk.

Blant kommentarer han har mottatt pekes det blant annet til at slike formuleringer ikke helt passer med hans etternavn Polite («Høflig»).

Iblant skriver Polite kommentarer som om han har en gojs internaliserte jødiske røst, med religiøse overtoner. Den første november postet han:

Niggere har ingen sjel eller samvittighet. De eter heller sin egen familie enn å arbeide.  (Den amerikanske rasen)

Koblinger til politisk elite bekymrer

Før Polites identitet ble kjent, lovet New Yorks borgermester Andrew Cuomo at når vandalen ble pågrepet, så skulle vedkomne få lovens strengeste straff. Jødenes hysteriske oppstandelse og hulking om «holocaust», som følge av taggingen, har skapt såpass stor oppmerksomhet rundt saken at man nå etter at Polites identitet har blitt kjent kan se signaler om at de angrer sitt påbegynte drev, ettersom hans koblinger nesten går hele veien opp til toppsjiktet i det demokratiske partiet, og hans arbeide for dem har rørt noen av partiets hjertesaker.

«Jeg er helt enkelt knust», skriver Christine Quinn etter avsløringen. «Jeg kjente denne unge mannen. Og selv om han har opplevd vanskeligheter som de fleste ikke engang kan forestille seg, er hans handlinger utilgivelige», skriver Quinn om James Polites hærverk i synagogen.

Les også:
Jøde dømt for tusenvis av bombetrusler mot jøder
Jøde skriblet «jøde» – ble arrestert
«Hakekorsepidemien» i 1960
«Den internasjonale minnedagen for ofre for slaveri, og den transatlantiske slavehandelen»
Jødisk akademiker innrømmer at folkeutbyttet i Europa er et eksperiment
Jødenes rolle