Hjem Nasjonal kamp Hør en aktivist fra Motstandsbevegelsen fortelle om polititrakasserier

Hør en aktivist fra Motstandsbevegelsen fortelle om polititrakasserier

SYSTEMTRAKASSERIER På faenskap tok det svenske politiet lekesverdet til sønnen til en aktivist i Motstandsbevegelsen. Hør aktivist Niklas Yngwe fortelle om hendelsen.

Lekesverd av tre: Et «farlig våpen» ifølge svensk politi.

Lørdag den 24. mars besøkte Den nordiske motstandsbevegelsen den svenske byen Norrköping for å gjennomføre valgkamparbeid. Aktiviteten gikk veldig bra og mange diskusjoner fant sted, sier gruppesjef Niklas Yngwe i aktivistpodcasten Mer enn ord.

Men under valgkamparbeidet tok politiet til regelmessig politisk trakassering, noe Frihetskamps søsterside Nordfront har skrevet om i en egen artikkel om aktiviteten.

Blant annet gikk en politimann bort til en aktivist for deretter å stå på skoene hans og spørre ham rett opp i ansiktet om han hadde sett en politimann før. Formålet med denne bisarre oppførelsen var tydeligvis å  fremprovosere en reaksjon med hensikt å få påskudd til å gripe aktivistene. Politiprovokasjon er imidlertid ikke tillatt i Sverige.

Yngwe forteller i radioprogrammet i detalj om hva som egentlig skjedde da politiet så gjennom biler og konfiskerte sønnens leketøy under påskudd at sverdet, som var av tre og sløvslip, kunne bli sett på som et «farlig våpen».

Videre forteller han hvordan politiet etter aktivitetens slutt forfulgte aktivister seks mil inn i et annet fylke og hvordan politiet, gjennom sin mistenkelige bilkjøring, tvang frem en reaksjon hos en kjørende aktivist slik at de kunne sikte ham for uaktsomhet i trafikken.

– Vi mistenker at politiets oppførsel skyldtes at aktiviteten gikk rolig for seg. Og det ser jo ikke bra ut hvis vi snakker med mennesker overalt, og de er enige med oss, men det er jo så klart mye bedre for dem hvis de kan rapportere om en dårlig dag, kommenterer Niklas Yngve.

Yngwe og de andre gjestene i programmet påpeker at mens politiet er engasjert i politisk trakassering av dissidenter foregår det mangfoldige voldtekter og ran av svensker. Alvorlige forbrytelser som politiet sier de ikke har ressurser til å etterforske.

Hør Niklas Yngwe fortelle om hendelsen i et klipp nedenfor: