Hjem Nyheter Horst Mahler er løslatt!

Horst Mahler er løslatt!

 TYSKLAND  Den 79 år gamle advokaten og politiske fangen, Horst Mahler, er nå løslatt etter å ha sonet to tredjedeler av sin fengselsstraff. Mahler satt fengslet for å blant annet ha «benektet holocaust».

HM

Det var den 3. september i år at den 79 år gamle tyske advokaten og nasjonalisten Horst Mahler ble løslatt fra fengsel med en prøvetid på fire år. Dette etter å ha sonet to tredjedeler av sin tolv år lange straff for en rekke politiske dommer, deriblant for å ha «benektet holocaust». Løslatelsen fant sted for over én måned siden, men har ikke blitt offentlig kjent før nå.

Til tross for at Mahler hadde sonet to tredjedeler av sin straff, noe som er vanlig prosedyre for innsatte med god oppførsel, hadde både aktoratet og tyske myndigheter på det sterkeste protestert og advart mot å løslate Mahler «for tidlig». Dette for å «verne offentligheten» mot en person de anså ha en «herdet kriminell natur».

Tidligere i år ble Mahler blodforgiftet og måtte få deler av sin fot amputert i fengsel. Til tross for dette ble han ikke løslatt på humanitært grunnlag, noe som ellers hadde vært å forvente med tanke på hans alder og fysiske tilstand.

Aktor i saken har anket løslatelsen.

Horst Mahler

Politisk fange

Det var den 25. februar 2009 at den da 73-årige Mahler ble dømt til seks års fengsel for å ha «benektet holocaust». Bakgrunnen for dette var at Mahler hadde distribuert Germar Rudolfs bok Lectures on the Holocaust. Til tross for at strafferammen for «holocaust-benektelse» er fem år i Tyskland, valgte dommeren i saken å legge til ett år. Dette da dommeren anså at Mahlers sluttprosedyre i rettssaken viste at Mahler «fullstendig manglet anger».

Den 11. mars samme år ble Mahler dømt til ytterligere fem års fengsel. Også denne gangen for «holocaust-benektelse», men også for å ha bagatellisert «nasjonalsosialistenes krigsforbrytelser under andre verdenskrig». Ytterligere mindre politiske dommer ble senere lagt til, noe som medførte at Mahlers totale straff ble tolv år i fengsel.

Også Mahlers kone, advokaten Sylvia Stolz, har blitt dømt for såkalt holocaust-benektelse. Les mer om henne HER.

Les også:
Horst Mahler

Kilde:
Haftentlassung nach 2/3 – Horst Mahler kommt frei!