Hjem Nyheter Norden Hotell ble asylmottak – kan aldri bli hotell igjen

Hotell ble asylmottak – kan aldri bli hotell igjen

FLERKULTUR En svenske gjorde om hotellet sitt til asylmottak. Nå er han utbrent og tviler på at det går å gjenoppta hotelldriften. Lokalene er slått i fillebiter, forteller han.

Asylmottaket Skogvikens Hotell och Pensionat i Kolmgården har siden 2013 huset opp mot 50 asylsøkere, men Migrationsverket har nå sagt opp avtalen.

– Alle asylsøkere flyttet ut for noen uker siden, forteller Skogvikens eier Håkan Petterson.

Petterson forteller videre at det er helt utelukket å gjenoppta hotelldriften, da han er helt utbrent etter å ha drevet mottak.

– Nei, det er helt umulig. Blant annet fordi vi som har jobbet med asylmottaket er veldig slitne og trenger å hvile i en lengre periode, minst frem til høsten.

En annen årsak til at han ikke vil starte opp hotelldriften, skal være at asylsøkerne som har bodd på mottaket har vandalisert og ødelagt lokalene såpass mye at de ikke kan brukes lenger.

– Lokalene er slått i fillebiter og ødelagte. Vaskene funker ikke, speilene er knuste og veggene er ødelagte. Dessuten er lokalene helt innrøyket.

Pettersson forteller han også er lei av å bli kalt rasist og nazist, om noe ikke passer, og forteller det tærer på psyken.

Kilde:
Hotell som blev asylboende kan inte bli hotell igjen