Hjem Nyheter Houthiene har arrestert israelske og amerikanske spioner

Houthiene har arrestert israelske og amerikanske spioner

JEMEN Houthiene rapporterer at en sionistisk spioncelle med både israelere og ansatte fra den amerikanske ambassaden har blitt sprengt. Ifølge houthiene brukte gruppen ambassaden som beskyttelse for sabotasjeaksjoner.

Houthi-opprørerne kjemper om kontroll over Jemen.
Foto: Houthi Media Center

I begynnelsen av året samlet USA tolv land i en koalisjon mot Jemen. Hensikten var å patruljere Rødehavet med krigsskip for å stoppe Jemens houthier fra å angripe sionistiske handelsskip, slik de har gjort siden Israels terrorkampanje mot Gaza begynte i fjor høst.

USA og Storbritannia har også gjennomført luftangrep over Jemen i et forsøk på å kue de anti-sionistiske houthiene, som har lovet å aldri gi opp kampen mot Israel.

Nå opplyser houthiene også at de har arrestert en rekke amerikanske og israelske spioner, skriver Reuters. Kunngjøringen kommer bare dager etter at jemenittiske sikkerhetstjenester arresterte elleve personer knyttet til Washington-finansierte organisasjoner som National Democratic Institute (NDI). I vestlige medier har de arresterte blitt beskrevet som «FN-ansatte».

De arresterte som anklages for å tilhøre spionringen, skal være tidligere ansatte ved den amerikanske ambassaden i Jemen. Onsdag dukket Abdel Hakim Al Khaiwani, som er sjef for houthienes sikkerhetstjeneste, opp på jemenittisk fjernsyn og snakket om operasjonen.

– Den amerikansk-israelske spioncellen utførte spionasje og sabotasje gjennom både offisielle og uoffisielle institusjoner i flere tiår, til fordel for fienden, sier Khaiwani.

– Medlemmer av spioncellen og amerikanske offiserer brukte sine stillinger ved den amerikanske ambassaden til å utføre sine sabotasjeaktiviteter. Etter at den amerikanske ambassaden forlot Sanaa, fortsatte medlemmene av spioncellen å gjennomføre sine sabotasjeplaner under dekke av internasjonale organisasjoner og FN-organisasjoner, fortsatte han.

Den jemenittiske TV-kanalen Houthi Al Masirah skal også ha publisert videoer onsdag som ser ut til å vise tilståelser fra noen av de arresterte.

Ifølge Reuters har verken Israel, USA eller FN valgt å kommentere anklagene.