Hjem Nasjonal kamp Høyaktiv uke i Finland

Høyaktiv uke i Finland

KAMP I slutten av forrige måned gjennomførte Den nordiske motstandsbevegelsen en intensiv kampanje som svar på at regimet har erklært uken som en «antirasistisk» uke.

hki14128530

I slutten av forrige måned ble den årlige uken mot rasisme holdt i Finland. Den nordiske motstandsbevegelsen gav svar på tiltale igjennom et intensivt opplysningsarbeide som begynte allerede lørdag 19. mars med en stor offentlig avisutdeling sentralt i Helsinki.

I tillegg til å dele ut aviser og snakke med forbipasserende, hadde aktivistene med seg informasjonstavler som blant annet presenterte informasjon om det pågående folkemordet på den hvite minoritetbefolkningen i Sør-Afrika.

hki14128307

Etter dette ble aktiviteten til en demonstrasjon hvor aktivister med faner og en banner begav seg til en park der Janne Moilanen holdt en tale som omhandlet masseinnvandringen til Finland og den i stor grad ansvarlige finske innenriksministeren og landsforræderen Petteri Orpo.

Senere samme dag mobiliserte Motstandsbevegelsens aktivister seg i en demonstrasjon arrangert av nettverket Rajat kiinni (Steng grensene). Dagen ble avrundet med mat og teoretiske selvforsvarsstudier i Koti – Motstandsbevegelsens lokale i Helsinki.

Se film fra demonstrasjonen:

Mandag

Også på mandag delte aktivister ut avisen Vastamedia til boliger i Lathis. I løpet av dagen deltok aktivistene også i en «Steng grensene»-manifestasjon i Lahtis.

hki14128518

Tirsdag

På tirsdag ble aviser delt ut offentlig igjen i Helsinki på dagen, og om kvelden ble det gjennomført en nattvandring.

nattevandring

Onsdag

I Helsinki fortsatte aktivismen med en banderollaksjon under onsdagen, samt at aktivister deltok i ytterligere en «Steng grensene»-manifestasjon som oppstod på kort varsel. Manifestasjonen fant sted dagen etter terrorangrepene i Brussel. Rundt om i Finland ble også aviser delt ut i flere byer.

hki14130780

Torsdag

Finske hjelpen, et prosjekt som drives av Motstandsbevegelsen i Finland, gjennomførte under torsdagen matinnsamlinger til vanskeligstilte finner i tre byer.

hki14131654

Rent allment bedrev kampgruppene rundt om i Finland omfattende aktivisme der bannere, plakater og klistremerker ble satt opp, aviser ble delt ut og bygninger som huser folkefiendtlige krefter ble avsperret.

hkirasvas1

Fredag til Søndag

Mellom fredag og søndag ble det også gjennomført en villmarkstur i Finland.

Se film fra villmarksturen nedenfor: