Hjem Nasjonal kamp Høyesterett i Finland aksepterer Motstandsbevegelsens ankesak

Høyesterett i Finland aksepterer Motstandsbevegelsens ankesak

1

MOTSTANDSBEVEGELSEN Høyesterett i Finland har besluttet å akseptere Den nordiske motstandsbevegelsens anke av organisasjonsforbudet som tingretten og lagmannsretten bestemte. Virksomheten forbys midlertidig frem til avgjørelsen.

Høyesterett i Finland annonserte torsdag at Den nordiske motstandsbevegelsen får anke saken om oppløsningen av organisasjonen i landet. Dette innebærer at dommen om oppløsning, som Politistyret i Finland har krevd og som både tingretten og lagmannsretten har godkjent, nå vil tas opp av høyesterett.

Samtidig besluttet høyesterett at Motstandsbevegelsens virksomhet midlertidig forbys og at dens virksomhet skal opphøre frem til høyesterett har avgjort saken. Det midlertidige forbudet var et krav fra Politistyret.

Dette skriver høyesterett i sin annonsering om grunnene for å ta opp saken:

Ifølge Politistyret finnes det forutsetninger for å oppløse DNM, ettersom foreningen utøver virksomhet som vesentlig strider mot lov og god skikk blant annet gjennom å spre hatretorikk om innvandrere, seksuelle minoriteter og jøder, stille spørsmåltegn ved holocaust og glorifisere fascister samt godkjenne vold som har inntruffet i foreningens virksomhet. DNM har bestridt Politistyrets påstander. DNM anser selv at de har handlet innenfor ytrings- og foreningsfrihetens grenser.

Høyesterett vil annonsere sin endelige avgjørelse etter at saken har blitt behandlet. Den gjennomsnittlige behandlingstiden for ankesaker i høyesterett er omtrent ett år etter at ankesaken har blitt akseptert. I denne perioden er altså Den nordiske motstandsbevegelsens virksomhet forbudt.

Frihetskamp vil komme tilbake med mer informasjon om saken.

Manifestasjon for ytrings- och foreningsfrihet i Finland, 28. november 2018, Helsinki.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Haraldsson
Haraldsson
3 år siden

Mens globalistene dikter opp unnskyldninger for å forby fredelig politisk opposisjon, så fortsetter deres eget tankegods med voldelige herjinger, opptøyer, politisk motivert vold, uthenginger, osv. De som forsøker å drive fredelig blir kneblet, mens de som herjer får fortsette med sine herjinger.

https://www.frihetskamp.net/dokumentar-det-goda-valdet/
https://www.frihetskamp.net/politiet-motstandsbevegelsens-demonstrasjoner-er-rolige/