Hjem Nyheter Norge Høyskole tilbyr studium i «ekstremisme»

Høyskole tilbyr studium i «ekstremisme»

«EKSTREMISME»: Et studium kalt «Kunnskap om ekstremisme og radikalisering» tilbys ved Høgskolen i Oslo og Akershus fra høsten. Bak kurset står blant andre bombemannen Lars Gule.

kurs-ved-HiOA-640x349

Fra høsten kan interesserte studere faget «Kunnskap om ekstremisme og radikalisering» ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). Det skal være første gang et studium av denne typen er blitt godkjent som akademisk studium i Norge.

Faget, som er på 15 studiepoeng, er særlig rettet mot yrkesgrupper som jobber med ungdom, slik som blant annet politi, helsepersonell, sosialarbeidere og ansatte i kriminalomsorgen. Kurset koster 14 500 kroner, og tanken er at for eksempel arbeidsgiverne til deltagerne skal betale for det.

Faglig ansvarlig for kurset er ingen ringere enn Lars Gule, som i 1977 ble arrestert i Beirut med sprengstoff i bagasjen. Gule tilhørte da den marxistisk-leninistiske terrororganisasjonen Al-Jabhah al-Dimuqratiyah Li-Tahrir Filastin. Gule er også styremedlem i Foreningen Vepsen, som etter eget utsagn skal «bekjempe voldelige, totalitære og rasistiske bevegelser gjennom ord og avsløring». Som førsteamanuensis ved HiOA har Gule tatt initiativet til studiet sammen med andre ansatte ved høyskolen.

– Det vil fokuseres på hvordan internett brukes til å mobilisere ekstreme meninger, sier Gule om faget – som er nettbasert.

Ønsker du å bli radikalisert? Ta kontakt med Motstandsbevegelsen i dag!

Kilde:

Nå kan man studere ekstremisme