Hjem Nyheter Norge Hudfarge er et alvorlig problem – «Brageprisen er altfor hvit!»

Hudfarge er et alvorlig problem – «Brageprisen er altfor hvit!»

2

ANTI-HVITHET En innvandrer med blant annet Afghansk opprinnelse kritiserer Brageprisens jury og deres nominerte for at de er hvite.

Idun og Brage. Nils Blommér, offentlig eiendom.

Brageprisen, en pris som deles ut av Stiftelsen Den norske Bokprisen og hedrer norske forfatterskap, har nå blitt en målskive for antihvit rasisme.

En kvinnelig innvandrer i Norge med opphav fra blant annet Afghanistan og Storbritannia og har norsk-britisk dobbelt statsborgerskap, Nazneen Khan-Østrem, har reagert og kritiserer Brageprisens jury og deres nominerte norske forfattere for å være altfor «hvite».

Khan-Østrem er karrieremessig en britisk forfatter med mastergrad i internasjonal politikk fra et universitet i London, som i Norge har bakgrunn som kulturell journalist hos blant annet den kommunistiske avisen Klassekampen, men også Aftenposten, NRK, Dagens Næringsliv og NTB. Hun har også hatt lektorstilling ved Høyskolen i Oslo og lederstilling hos Aschehoug forlag. I tillegg har hun besittet verv i Ytringsfrihetskommisjonen, Norsk kulturråd og Den norske UNESCO-kommisjonen og skrevet boka «Min hellige krig».

Utbyttingen av nordmenn i kulturbransjen går altfor tregt

Den norske litteraturprisen Brageprisens blendahvite jury og nominerte får henne til å se kullsvart, og Khan-Østrem uttaler dette til NRK:

At juryen er så hvit, for å bruke et slikt begrep, synes jeg er urovekkende og oppsiktsvekkende.

Blant juryen bestående av 16 personer har en av de fremmedkulturelt opphav. Khan-Østrem mener at utbyttingen av nordmenn i kulturbransjen går altfor tregt:

 I dag er det ikke mangel på flerkulturelle som kan sitte i kulturbransjens juryer. Det er helt avgjørende at medlemmene gjenspeiler det mangfoldet som finnes i Norge. Det gjelder alle minoriteter; ikke kun etniske.

Lederen for Brageprisen Kari Marstein mener det er «pinlig» at så få personer blant de nominerte og juryen er fremmedkulturelle.

Egne priser kun forbeholdt flerkulturelle ikke-norske

Det Khan-Østrem, NRK og Marstein velger å fint se bort fra vedrørende den «altfor hvite kulturbransjen» og «altfor hvite Brageprisen», er at de fremmedkulturelle har selv sine helt egne flerkulturelle priser kun forbeholdt og dedikert de med ikke-norsk mørkt/ikke-hvitt opphav.

Eksempelvis er prisen «Årets Norsk-Pakistaner» kun forbeholdt pakistanere med opphold i Norge, som blant annet har blitt tildelt mer eller mindre årlig på det visstnok «altfor hvite» Litteraturhuset i Oslo.

Likeså utgis en rekke priser for flerkulturelle av en komitee kalt «14. augustkomiteen«, der grunnleggerne og gruppen i komiteen består utelukkende av mørkhudete innvandrere.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Moderne kjetter
Moderne kjetter
28 dager siden

Slapp av, det pågår ikke noe folkeutbytte. Det er bare en farlig konspirasjonsteori skapt av slemme, høyreekstreme terrorister på internett. Det finnes kun kjærlighet, mangfold og regnbuer – samt politiske forfølgelser og fremtidige Gulag-leire for dem som ikke lar seg tvangsdøpe i multikulturens brune blandevann. Hurra for kjærligheten!

proverbs 26:11
proverbs 26:11
27 dager siden

Jeg ser ikke annet enn at pro-multikulturens forkjempere i omtrent ALLE media fremhever rasefremmede, brune og svarte, i alle sammenhenger, mens hvite, etnisk norske nærmest må stå og beklage at de opptar plassen for invadørene. Den selvhatende feministgeriljaen som dominerer i MSM gjør ikke annet, det er det de er kjøpt og betalt for. Som mediehorer, kort og godt.