Hjem Nyheter Human Right Watch: «Israel later ikke engang lenger å følge internasjonal lov...

Human Right Watch: «Israel later ikke engang lenger å følge internasjonal lov om menneskerettigheter»

3

TERRORSTATEN ISRAEL Human Right Watch-observatør Omar Shakir har blitt deportert fra Israel. Årsaken er at all rapportering rundt Israels stadige overgrep på palestinere ønskes fjernet.

Foto: Israel Defense Forces (CC BY 2.0). T h Omar Shakir.

Omar Shakir, leder av Human Rights Watch (HRW) for områdene Israel og Palestina, ble mandag deportert fra Israel.

Den begrunnelse som ble gitt for en deportasjon av Shakir var at han påstås å ha oppmuntret til deinvesteringer og boikott av israelske varer. Dette er siden 2017 forbudt i Israel, og gjelder også de som ikke er israelere: Utlendinger som offentlig gir støtte til boikott-bevegelsen BDS får forbud mot å besøke Israel.

Sionistiske lobbyorganisasjoner forsøker også å få iverksatt forbud mot boikott av israelske varer internasjonalt, og de har også lykkes med å innføre slike lover i en rekke amerikanske delstater, samt innen flere samfunnssektorer der jøder har stor innflytelse.

I et intervju med russiske RT forteller Omar Shakir at situasjonen for palestinere i Midtøsten kommer til å bli stadig verre. Det at Israel nå valgte å deportere ham ut av landet anser han for å være en tydelig indikasjon på Israels hensikter fremover.

– Dette er uten tvil et forsøk på å tie HRW, samt tie støtten for palestinske rettigheter, sier Shakir.

Israel er ikke et riktig demokrati

Israel betraktes som et demokrati av den vestlige verden, men «ytringsfriheten» ekskluderer støtte for palestinske rettigheter, påpeker han.

– Deres agerende viser i hvilken grad Israel ikke en gang later til å respektere grunnleggende internasjonale normer. Om Israel, til tross for kritikk fra store deler av verden, deporterer meg slik de gjorde tidligere denne uken på grunn av mitt arbeid med menneskerettigheter, hvordan vil de da noensinne slutte med å krenke menneskelige rettigheter?

– Israel forsøker å skremme andre menneskerettighetsorganisasjoner med å si at «ditt arbeid med å dokumentere brudd på menneskerettighetene kan resultere i nye straffetiltak», sier Shakir.

HRW har overklaget beslutningen om å deportere Shakir til det israelske innenriksdepartementet, men på mandag ble han satt på et fly fra Tel Aviv til USA, der Shakir har statsborgerskap.

– Nå er det det internasjonale samfunnets oppgave å agere, for om de ikke gjør det så kommer deres kritikk mot Israel til å se tannløs ut, avslutter Omar Shakir.

Les også:
Sionistiske planer for Midtøsten
Yinon-planen og Stor-Israel
Krig for Israel fører masseinnvandring til Europa

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Kim Larsen
Kim Larsen
2 år siden

Og kritisere Israel er jo blitt antisemittisme. Så når Israel fosforbomber Gazastripen og dreper sivile så kan ingen lenger kritisere de i frykt for og bli stemplet som antisemitt..noen andre som ser hvor forbanna sprøtt det er?

Espen
Espen
2 år siden

Israel, verdens bølle som tror de kan gjør hva de vil

Haraldsson
Haraldsson
2 år siden

#OpenBordersForIsrael