Hjem Nyheter Hund voldtatt til døde i flyktningeleir

Hund voldtatt til døde i flyktningeleir

UTENRIKS I februar ble en hund som var voldtatt til døde funnet i flyktningeleiren Skaramagka nær den greske hovedstaden Athen. Hendelsen har opprørt mange grekere og har til og med blitt et spørsmål på regjeringsnivå. Men få tilfeller med voldtatte kvinner og barn får slik oppmerksomhet.

Den lille tispen ble funnet død midt i invasjonsbasen Skaramagka, tildekket med et lite teppe. Hunden hadde tydelige merker etter brutal voldtekt i genitaliene, men hadde ikke vært utsatt for annen fysisk vold.

Den døde hundens kropp ble tilsendt Athens oppsamlingssenter for herreløse dyr for medisinsk undersøkelse slik at dødsårsaken kunne bli fastslått. Ifølge den grekiske dyrevernsorganisasjonen Zoosos har sjefen for «flyktning»-leiren, Giorgos Karoglou, bekreftet hendelsen.

Giannis Lagos som er gresk parlamentsmedlem for det greske nasjonalistpartiet Gyllent daggry har stilt et såkalt parlamentarisk spørsmål til både justisministeren og innenriksministeren der han krever å få opplyst eksakt dødsårsak. Han krever videre at de skyldige snarest må bli stilt til rette for sine ugjerninger. Men til tross for at en minister i henhold til de greske parlamentsreglene plikter å besvare parlamentariske spørsmål innen 25 dager, har nå 2 måneder passert uten at svar fra ministerhold i saken foreligger.

Tilfellet har opprørt mange grekere, men det finnes også innvandringskritiske røster som anser det mest tragiske med hendelsen å være at folk tilsynelatende lar seg opprøre langt mer av en forbrytelse mot en hund, enn de voldtekter og andre avskyelige handlinger som barn, kvinner og menn utsettes for daglig som følge av den enorme masseinnvandringen til Europa.

Gyllent daggry kritiseres også for å forsøke å score billige politiske poeng ved å løfte tilfellet med hunden til så høyt parlamentarisk nivå. Men den lille tispen har i Hellas nesten blitt et lignende symbol som den druknede gutten Alan Kurdi hvis liv ble ofret på en overbelastet menneskesmugler-båt av hans far. Pappa Kurdi ville komme til Fredrik Reinfeldts Sverige for å få gratis tannbehandling og et sett med nye tenner ettersom han over lang tid hadde vanskjøttet sine egne. Ofrene for denne iscenesatte og verdensomspennende folkeforflytningen er flerfoldige.