Hjem Nyheter Hundrevis av innvandrere anholdt på nyttårsaften i Köln

Hundrevis av innvandrere anholdt på nyttårsaften i Köln

TYSKLAND Hundrevis av nordafrikanske menn ble anholdt av politiet i Köln på nyttårsaften. Dette for å unngå lignende situasjoner som oppstod ifjor, da det ble begått masseovergrep på tyske kvinner.

koln1

I Köln var omkring 1 700 politimenn på gatene for å forhindre at situasjon lignende fjoråret skulle oppstå. Opp mot 2 000 seksuelle overgrep, der-i-blant flere voldtekter, fant da sted i sentrale Köln.

I tillegg til å ha mange politimenn på gaten, ble store deler av togstasjonen sperret av. Opp mot 900 menn av nordafrikansk opprinnelse ble stoppet utenfor togstasjonen. 650 ble anholdt, mens andre ble bedt dra fra stedet. Sammenlagt ble opp mot 2 000 stoppet. Samtlige av de anholdte var av nordafrikansk opprinnelse.

Ifølge politiet skal hadde mennene som ble anholdt en oppførsel som gjorde at politiet anså at kriminalitet kunne oppstå.

– Karakteristikkene deres tilsa at potensiell kriminalitet kunne forventes, uttalte politisjef Jürgen Mathies.

Politiet har naturligvis av folkefiendtlige krefter blitt beskyldt for å ha vært «rasistiske», ettersom det kun var nordafrikanere som ble anholdt. Mathies benekter dette, og forteller de utelukkende ble stoppet på grunn av sin oppførsel.

– Vi hadde grupper av personer som var like aggressive som ifjor.

Også ved en annen togstasjon i Köln ble 300 ikke-europeiske menn stoppet. Disse gikk i gruppe og mange hadde ikke ID-papirer.

To tilfeller av seksuelle overgrep fant dog stedet i løpet av natten, og sammenlagt har seks personer blitt pågrepet.

En liten gruppe selvhatende tyskere hadde demonstrasjon mot politiets deportasjon av afghanere, samt mot sexisme og rasisme, i sentrum av Köln.

koln2

Kilder:
Polisen i Köln stoppade hundratals män
Hundratals avvisade från nyårsfirande i Köln
Newsticker zum Nachlesen Festnahmen und Kontrollen – So war die Silvesternacht in Köln