Hjem Nyheter Hunter Biden skyldig i tre våpenlovbrudd

Hunter Biden skyldig i tre våpenlovbrudd

USA President Joe Bidens sønn Hunter Biden har ifølge en jury gjort seg skyldig i våpenlovbrudd. Presidentens sønn risikerer nå fengsel.

Hunter Biden omfavner sin far og mor Joe og Jill Biden. Foto: Chairman of the Joint Chiefs of Staff 210120-D-WD757-2097 (CC BY 2.0)

Domstolen i Delaware, USA, der president Joe Bidens sønn Hunter Biden stod tiltalt for en rekke våpenlovbrudd, kom i dag med en kunngjøring. Ifølge juryen er Hunter Biden skyldig i tre lovbrudd, blant annet for å ha løyet om sitt narkotikamisbruk da han søkte om våpenlisens for en Colt revolver som han kjøpte i 2018, skriver Reuters.

Under rettssaken fikk juryen lese tekstmeldinger fra Hunter Bidens telefon, der han planla narkotikahandel og diskuterte røyking av crack, som er en form for kokain. Selv Hunter Bidens egen selvbiografi ble brukt som bevis mot ham, da aktor spilte av deler fra en lydbokversjon der Biden skryter av sin evne til å «sniffe frem» crack.

Til tross for dette forsøkte Hunter Biden under rettssaken å hevde at han ikke hadde til hensikt å lure noen da han påstod at han var helt rusfri i forbindelse med våpenkjøpet.

Maksimumsstraffen for forbrytelsene Hunter Biden er dømt for er ifølge CNN 25 års fengsel og en bot på opptil 750 000 dollar. Men siden dette er første gang Biden er dømt for en føderal forbrytelse, er det sannsynlig at det blir en betydelig mildere straff.

Dommen vil bli bestemt av dommeren, som ikke ga noen dato, men understreket at det skulle gjøres innen fire måneder.

Straffeutmålingen mot Hunter Biden markerer første gang et familiemedlem av en amerikansk president er dømt for en føderal forbrytelse. Biden står også tiltalt for ni tilfeller av skatteunndragelse i en domstol i California. Tre av forbrytelsene regnes som alvorlige, mens seks er klassifisert som forseelser. Ifølge tiltalen har Biden holdt tilbake totalt 1,4 millioner dollar i skatt fra staten, mens han har brukt store summer på narkotika, horer og luksusbiler.