Hjem Nyheter Hunter Biden står tiltalt for ni tilfeller av skatteunndragelse

Hunter Biden står tiltalt for ni tilfeller av skatteunndragelse

USA Hunter Biden ble torsdag tiltalt i en domstol i California for ni forskjellige skatteforbrytelser. Tre av forbrytelsene regnes som grove, mens seks er klassifisert som forseelser.

Hunter Biden. Foto: (CC BY 3.0).

I fjor sommer rev en dommer i stykker en avtale som Hunter Biden hadde inngått med en aktor, om ikke å straffeforfølge. Avtalen hadde gjort det mulig for Hunter Biden å unngå fengsel for en rekke skatteforbrytelser han var mistenkt for.

Nå er Biden tiltalt for ni ulike skatteforbrytelser i en domstol i California. I tillegg blir han tiltalt i Delaware under en føderal lov som forbyr narkomane å bære våpen. Biden ble tatt med en pistol i 2018, under samme tid som det ble kjent at Biden skal ha brukt omfattende mengder med narkotika.

Aktor David Weiss, som anla søksmålet i California, sa i en uttalelse at Hunter Biden «brukte millioner av dollar på en ekstravagant livsstil i stedet for å betale sin skatt». Totalt skal det være minst 1,4 millioner dollar som Biden har holdt tilbake fra delstaten mellom 2016 og 2019.

Tre av forbrytelsene som Biden står tiltalt for regnes som grove, noe som betyr at presidentens sønn risikerer opptil 17 års fengsel dersom han blir funnet skyldig.

Samtidig som Hunter Biden nå står tiltalt, jobber republikanerne i den amerikanske kongressen med å stille president Joe Biden for riksrett. Ifølge republikanerne har han og sønnen brukt sin politiske innflytelse til å utpresse familiens forretningspartnere i Ukraina og Kina.